Közélet

Bahmutba látogatott az ukrán szárazföldi erők parancsnoka

Olekszandr Szirszkij kitüntetéseket és értékes ajándékokat adott át a katonáknak.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka újabb látogatást tett a Donyeck megyei Bahmut és Liman városoknál szolgáló ukrán alakulatoknál.

Fotó: Anatolii Sztepanov / AFP

Meglátogattam dandárjainkat a harci cselekmények két aktív irányában. A Bahmutnál és Limannál kialakult heves harcok miatt szükség volt terveink módosítására, a parancsnokok meghallgatására, a kialakult helyzetről, a problémákról alkotott véleményük megismerésére és a megfelelő döntések meghozatalára. Fontosnak tartom, hogy megértsem, mire van szükségük a parancsnokoknak és a katonáknak közvetlenül a harctéren, és hol vannak a legsúlyosabb helyzetben

– fogalmazott a parancsnok a Telegramon közzétett üzenetében.

Szirszkij közlése szerint kitüntetéseket és értékes ajándékokat adott át a katonáknak.

Hangsúlyozta, hogy az ilyen találkozók után megerősödik a kölcsönös bizalom és a megértés, hogy van elmozdulás a jó irányba, a győzelem felé.

Az ukrán vezérkar reggeli harctéri jelentésében azt írta, hogy Bahmutnál az ukrán csapatok folytatják a támadó hadműveleteket a várostól északra és délre, Limannál azonban az orosz erők légicsapásokat és tüzérségi támadásokat indítottak.

Szirszkij többször tett már látogatást a Bahmutot a heves orosz támadásokkal szemben hosszú ideje védő ukrán csapatoknál, legutóbb a múlt hónap közepén járt a térségben. 

 

Bahmut parancsnok donyeck
Kapcsolódó cikkek