Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben részt vesz az valamint a latin-amerikai és a karibi államok csúcstalálkozóján hétfőn és kedden – közölte hétfőn délelőtt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

ORBÁN ViktorSopron, 2023. július 14.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának Sopronban 2023. július 14-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Hozzátette, hogy Orbán Viktor a csúcsértekezlet idején kétoldalú találkozókat is folytat majd több részt vevő állam vezetőjével. Az Európai Tanács tájékoztatása szerint a Brüsszelben tartandó harmadik EU–CELAC csúcstalálkozón az uniós vezetők, valamint a Latin-amerikai és Karibi Államok Közösségének (CELAC) vezetői vesznek majd részt.

A csúcstalálkozó lehetőséget kínál az EU–CELAC-partnerség további megerősítésére, a méltányos zöld- és digitális átállás megvalósítására irányuló együttműködés megvitatására, valamint a szabályokon alapuló nemzetközi rend fenntartása iránti közös elkötelezettség kinyilvánítására – derült ki a tanács közleményéből.

Zelenszkij posztja lett a legnépszerűbb, de Orbán Viktor is az élmezőnybe került a Twitteren a NATO-csúcs alatt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „nyerte meg” a Twitteren a NATO-csúcsot, de Orbán Viktor miniszterelnök sem maradt le sokkal az élmezőnytől a nézettségi versenyben. Egyetlen fontos különbség volt az üzenetek között: a magyar kormányfő volt az egyedüli, aki békét hangoztatott a posztjában.