A BMW-gyárat Brüsszel Debrecen helyett Romániába vinné – írta hétfőn a Facebookon Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára.

A politikus sajtóinformációkra reagált bejegyzésével, azt állítva, hogy Brüsszel újabb támadást indított Magyarország, a magyar emberek ellen, mégpedig azért, mert nemet mondunk a migrációra, a háborúra és a szankciókra.

Felidézte, hogy az Európai Parlament (EP) alelnöke, 

Katarina Barley már korábban is azt mondta, hogy pénzügyileg ki kell éheztetni Magyarországot.

Menczer szerint Barley most újabb támadást indított Magyarország ellen, azt akarja, hogy a külföldi vállalkozások a beruházásaikat ne Magyarországon, hanem máshol, például Romániában valósítsák meg.

20221117 Balatonfüred 

Mondjunk nemet a szankciókra elnevezésű fórum Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára 

Fotó Penovác Károly PK 
Veszprém Megyei Napló
Fotó: Penovác Károly / Veszprém Megyei Napló

Az államtitkár emlékeztetett, hogy Magyarország az elmúlt években folyamatosan megdöntötte a beruházási és az exportrekordot. A beruházásokra azért van szükség, mert egy tízmilliós ország gazdasága csak a beruházások segítségével maradhat erősödő pályán, hiszen a beruházók itt fizetnek adót, itt hoznak létre munkahelyeket.

Menczer szerint háborús és szankciós időkben beruházások nélkül nem tudjuk megvédeni közös eredményeinket, a családtámogatási rendszert, a munkahelyeket, a 13. havi nyugdíjat, a rezsicsökkentést, a fiatalok adómentességét. Végezetül az államtitkár visszautasította az újabb támadást, és megígérte, hogy Magyarország szuverenitását megvédik.