Teljes lezárás mellett folytatódik hétfőtől a Nyugati pályaudvar keresztaluljárójának átépítése, ezért várhatóan a jövő év elejéig nem lehet majd használni az 1–9. és a 14–17. vágányt összekötő útvonalat – jelentette be csütörtökön a MÁV a honlapján.

A lezárás alatt a vágányokat így csak a felszínen, kerülővel lehet megközelíteni, ami igénybe vehet néhány percet, ezzel érdemes előre számolni – olvasható a tájékoztatásban, amiből az is kiderül, hogy 

a felújítás idején a 11–12. vágány sem lesznek elérhető az aluljáróból, csak a Teréz körút felől lesz megközelíthető.

 

Fotó: Róka László / MTI

Az aluljáró felújítása során kicserélik az álmennyezetet és padlóburkolatot a lámpatestekkel, új elektromos hálózat és vízelvezető épül, továbbá megújul a falburkolat és az oldalajtók sora a régi lépcsőkkel együtt. Elvégzik a jelenleg nem használt peronfelvonó cseréjét is, tehát az aluljárót akadálymentesen lehet majd megközelíteni a pályaudvar területéről is. Az új lift beépítéséhez szükséges tervezési munkálatok már megkezdődtek.

A beruházást a MÁV hazai költségvetési forrásból és az finanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósítja meg.