Menesztette egyik munkatársát a londoni British Múzeum, miután kiderült, hogy több műkincsük eltűnt vagy megrongálódott. A múzeum szerdán közölte, hogy független biztonsági felülvizsgálatot rendeltek el, továbbá komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy visszaszerezzék az eltűnt, ellopott vagy megrongálódott műtárgyakat.

LONDON - JUNE 22: British Museum on June 22. 2014 in London. The British Museum was established in 1753, largely based on the collections of the physician and scientist Sir Hans Sloane.
Fotó: Shutterstock

A tárgyak között arany ékszerek, féldrágakövek és üvegből készült ékkövek is szerepelnek, amelyek az i. e. 15. és az i. sz. 19. század között készültek.

A legtöbb tárgyat egy raktárban őrizték, a közelmúltban nem állították ki őket.

Három dologra koncentrálunk: egyrészt az ellopott tárgyak visszaszerzésére, másrészt annak kiderítésére, hogy mit tehettek volna az eset megakadályozására, valamint arra, hogy a biztonsági befektetésektől a gyűjtött tárgyak nyilvántartásáig mindent megtegyünk azért, hogy az eset ne ismétlődhessen meg

– mondta George Osborne, a British Múzeum elnöke.

„Ez az eset csak megerősíti a múzeum »újragondolását«, amit már korábban elkezdtünk” – tette hozzá az igazgató. A múzeum közölte, hogy jogi lépéseket fog tenni az elbocsátott dolgozó ellen, az ügyet már a londoni rendőrség vizsgálja.