Oroszország állítása szerint ukrán drónok négy régió ellen indítottak támadást vasárnap, öt ember megsérült, és két moszkvai repülőtérről egy rövid időre át kellett irányítani a légi forgalmat.

Kurszjban a vasútállomást érte találat.
Fotó: AFP

Az Ukrajnával határos Kurszk, Rosztov és Belgorod régióból jelentettek sikertelen akciókat, míg az orosz védelmi tárca szerint egy drónt megsemmisítettek Moszkva közelében; a szerkezet a jelentés szerint egy lakatlan területen zuhant le. A drón miatt azonban egy időre leállították a gépek fogadását és indítását a vnukovói és a domogyedovói repülőtéren.

Kurszk régió kormányzója elmondta, hogy öt ember megsérült és tűz ütött ki, amikor egy drón eltalálta a város vasútállomásának épületét. A rosztovi kormányzó szerint náluk nem sérült meg senki, és anyagi kár sem keletkezett.

A védelmi tárca szerint a nap folyamán két külön dróntámadást hiúsítottak meg Belgorod régióban, amely az ukránok gyakori célpontja. A jelentés szerint 12 drónt semmisítettek meg, amelyek a város felé tartottak.

Öten megsérültek a vasútállomás elleni támadásban.
Fotó: AFP

A Reuters a jelentéssel kapcsolatban emlékeztetett, hogy az utóbbi hónapokban egyre gyakoribbak a határterületek és az orosz főváros elleni dróntámadások, és többször is találat érte a moszkvai pénzügyi negyedet. Orosz állítás szerint májusban ukrán drónok kíséreltek meg támadást a moszkvai Kreml ellen is.

Kijev általában nem kommentálja ezeket a híreket, és nem vállalja a felelősséget a drónakciókért, bár ukrán illetékesek rendszeresen fejezik ki elégedettségüket a nyilvánosság előtt, amikor ilyesmi történik.