Közélet

Visszatér a H&M Ukrajnába

A H&M már elkezdte az előkészületeket az ukrán üzleteinek az újranyitásához. Természetesen csak azokat az egységeket nyitják ki ismét, amelyeknél erre lehetőség van.

A H&M Group 2022. február 24-től minden ukrajnai üzletét bezárta az országban zajló háború miatt. A cég most közölte, hogy a partnereikkel és az ukrán hatóságokkal folytatott egyeztetést követően úgy döntöttek, hogy 2023 novemberétől elkezdik újra megnyitni a bezárt üzleteiket.

People shop at an H&M clothing store, which was reopened for the final sales before shuting down its business operations in Russia, at the Metropolis shopping centre in Moscow on August 3, 2022. (Photo by Natalia KOLESNIKOVA / AFP)
Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

A terv szerint az Ukrajnában lévő összes H&M üzletet újranyitják.

A H&M Group kapcsolatban áll a helyi döntéshozókkal annak érdekében, hogy miként lehet a legmegfelelőbb módon támogatni az országot és a helyi közösségeket az újjáépítés során. Az Ukrajnában élőket támogató korábbi adományok mellett 

a csoport partneri kapcsolatot alakít ki a helyszínen működő szervezetekkel, és részt vesz a segélyezési és újjáépítési programokban.

Több száz kilométert úszott egy nő, hogy felhívja a figyelmet: a használt ruha már a vizeinket is elborítja

Európából, Amerikából és Kínából feldolgozhatatlan mennyiségben ömlik a textilhulladék Afrikába, ahol a folyókba, az óceánba kerülve komoly környezeti károkat okoz. A szegénynegyedek házai már a használt ruha- és műanyaghalmokra épülnek, az állatok pedig ezek között legelnek.

Miközben a H&M Group továbbra is figyelemmel kíséri az országban zajló fejleményeket, előkészületek folynak a H&M üzletek többségének újbóli megnyitására, ahol ez lehetséges. A kollégák és a vásárlók biztonsága mindig az első és legfontosabb prioritás lesz.

 

Ukrajna H&M újranyitás
Kapcsolódó cikkek