Az óvodától egészen emelt szintű érettségiig foglalkoztatja a a diákokat a miskolci Avalon International School (AIS), Magyarországon egyedülállóan. A tanítás és a módszertan a Cambridge International nemzetközi oktatási stratégiája alapján zajlik. Az intézmény Kelet-Közép-Európában egyedülállóan tanártovábbképző központtá vált, ezzel a több mint tízezer Cambridge nemzetközi iskola közül a kiemelt 300 közé került – derül ki a Figyelő cikkéből.

Fotó: Vajda János / MTI

Az oktatás angol nyelven zajlik, de a magyar nyelvet és irodalmat is magas óraszámban, heti négy-öt órában tanulják a diákok, emellett harmadik nyelvet is választhatnak, akár a franciát vagy a spanyolt. 

2022 novemberében kaptuk meg az akkreditációt a Lower Secondary osztályok indítására, így a 2025–26-os tanévben az általános iskola elvégzése után már a cambridge-i rendszerű gimnáziumi oktatás első szakaszában is részt vehetnek diákjaink

– mondta Tóth Róbert az Avalon Nemzetközi Iskola Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A cambridge-i oktatási program és az ötödik tanévét megkezdő Avalon Nemzetközi Iskola által alkalmazott módszertan a gyerekeket nemzetközi témákat érintő projektmódszereket és az együttműködésre épülő munkaformákat alkalmaz. A tantárgyi oktatás mellett a diákok megannyi sport, kultúra és zene területén meghirdetett foglalkozásra jelentkezhetnék még.