BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem kímélte az ukrán civileket az éjszakai orosz rakétaeső

Kilenc ukrajnai régió ellen is légi támadást indítottak az oroszok. A csapásoknak halálos áldozata is van.

Az orosz hadsereg szerdára virradó éjjel az ország számos pontján támadásokat indított az ukránok ellen. Ezekben a támadásokban egy civil életét vesztette, tizenhét ember pedig megsebesült – írta meg helyi tisztviselők beszámolói alapján a Kyiv Independent.

In this handout video-grab of footage taken and released by the Russian Ministry of Defence on September 26, 2023, Russian troops fire artillery from a military vehicle in an undisclosed area allegedly in Ukraine. (Photo by Russian Defence Ministry / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/ HANDOUT / RUSSIAN MINISTRY OF DEFENCE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Fotó: AFP

Oleksandr Produkin herszoni kormányzó szerint Oroszország 119 csapást mért a Herszoni területre, ezekben 12 ember megsebesült. A Dnyipropetrovszki területen az orosz erők drónokkal és tüzérséggel vettek célba több települést, többek között Nikopolt és környékét. Szerhij Liszak kormányzó kiemelte, hogy egy 44 éves és egy 68 éves férfi is megsérült és kórházba került.

A Donyecki területi katonai igazgatóságának jelentéséből kiderült, hogy a Donyecki területen, Orlivkában egy ember megsebesült. A Harkivi területen fekvő Vovcsanszk elleni orosz tüzérségi csapásban egy ember szenvedett sérüléseket.

Nem maradt ki a célpontok listájáról a Zaporizzsjai terület sem, ahova Moszkva erői mintegy 130 csapást mértek az elmúlt nap. Ezekben életét vesztette egy 66 éves férfi Orikhivben, valamint megsebesült egy 56 éves férfi Primorszkban.

A Ukrainian member of the OPFOR (opposing force) battalion takes part in a military training in the Donetsk region on September 26, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Roman PILIPEY / AFP)
Fotó: AFP

Szintén számos támadás érte a Csernyihivi, Luhanszki, Mikolaivi és Szumi területeket is, azonban a helyi hatóságok ezekből a régiókból nem számoltak be áldozatokról és sebesültekről sem.

Ukrajna már Iránra és Szíriára is csapást mérne

Az Ukrajnában használt iráni drónok nagyon is európaiak, de főként Iránban, Szíriában és Oroszországban szerelik össze őket. Az iráni drónprogram igyekszik a fejlesztései során széles körben elérhető alkatrészekre építeni egy titkos dokumentum szerint.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.