csapás

Az oroszok szerint az összes kijelölt ukrán létesítményt eltalálták

Nagy hatótávolságú, precíziós légi, valamint tengeri indítású fegyverekkel mért csapást az ukrán katonai irányítási és energetikai rendszerekre az orosz hadsereg.
2022.10.31 Olvasási idő:

Kreml: az Oroszország területe elleni bármely támadást határozott válaszlépés követi

Moszkva nem hagyja válasz nélkül, ha orosz területet ér katonai csapás.
2022.09.19 Olvasási idő:

Moszkva: Obama csapata a hidegháborús szintig rombolta le az orosz-amerikai kapcsolatokat

Barack Obama leköszönő amerikai elnök csapata az utolsó óráiban is csapásokat mér a Moszkva és Washington közötti viszony alapjaira, különösen külpolitikai téren - hangoztatta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.
2017.01.19 Olvasási idő:

Halálos csapást mértek a szakadárok egy kelet-ukrajnai üzemre

Súlyos tüzérségi csapást mértek a Rinat Ahmetov donyecki milliárdos érdekeltségbe tartozó Metinveszt vállalat egyik üzemére tegnap a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok; egy munkás meghalt, ketten megsérültek - írta mai közleményében a vállalat.
2015.05.22 Olvasási idő:

Az iraki hadsereg és az USA nagy csapást mért az Iszlám Államra

Iraki biztonsági erők és síita milíciák tagjai megtörték vasárnap az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet ostromgyűrűjét a Bagdadtól 160 kilométerre északra lévő, többségében síita türkmének lakta Amerli körül, és bevonultak a városba - közölték iraki tisztségviselők.
2014.08.31 Olvasási idő:

A "plázastop" végső csapást mér az építőiparra

Négy szakmai szervezet aggasztónak tartja a "plázastopot" magában foglaló, a 2012. évi költségvetést megalapozó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, mivel az szerintük veszélyt hordoz a gazdaság növekedésére és a foglalkoztatásra nézve, mélyíti a hatodik éve recesszióban lévő építőipar és a kereskedelem válságát, valamint hátráltatja a belső fogyasztás növekedését.
2011.11.21 Olvasási idő:

GKI: A kormány újabb súlyos csapást mér a befektetői bizalomra

A magyar kormány ismét hatalmi döntéssel akarja felülírni a hitelfelvevők és a bankok magánjogi szerződéseit, ami jogállamban tilos, újabb súlyos csapást mér a már eddig is súlyosan megroppant befektető bizalomra - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt. gyorselemzésében, amelyet hétfőn juttatott el az el MTI-nek.
2011.09.12 Olvasási idő:

Átrendeződik a biciklipiac

2009.05.04 Olvasási idő:

Fidesz felszólítás: a kormány támogassa a "három csapás törvény" napirendre vételét!

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy hétfőn szavazza meg a "három csapás törvényről" szóló vita napirendre vételét - mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója. Hozzátette: az Országgyűlés hétfői döntésének tétje az, hogy a képviselők napirendre veszik-e sürgősséggel a Fidesz által benyújtott törvényjavaslatot, és ezzel megkezdődhet-e a tervezet tárgyalása. Elmondta: ha a kormánytöbbség elutasítaná az Országgyűlésben e törvény tárgyalásba vételét, a Fidesz akkor is fenntartja javaslatát, egészen addig, amíg meg nem lesz az elfogadáshoz szükséges többsége. Megjegyezte: a kérdés az, hogy ez mikor fog bekövetkezni.
2009.02.26 Olvasási idő: