A családok szabadságharca  nem volt hiábavaló

 

mondta Novák Katalin köztársasági elnök a budapesti Demográfiai Csúcson. Az államfő azt is mondta, hogy családbarát fordulat történt az országban, a házasságkötések száma tíz év alatt megduplázódott, az abortuszok száma a felére csökkent és egyre kevesebb lett a válások száma is, illetve nőtt a családok életszínvonala.

 

A családok szabadságharca nem ért véget

 

fogalmazott az államfő. 

Fotó: Novák Katalin / Facebook

A köztárssági elnök felsorolta a magyar családok 12 pontját: Novák Katalin úgy fogalmazott, 

nem lehet hagyni, hogy a gyermekeket megfosszák a nemi identitásuktól, családpárti döntéshozók kellenek, a családpártiság legyen nemzeti minimum, Magyarország ne adja a hozzájárulását a családellenes döntésekhez. Ne járjon rosszabbul az, aki gyermeket vállal, ne legyen anyagi akadálya a gyermekvállalásnak. Megbecsülést az időseknek, valódi választási szabadságot a nőknek. Védjük meg a saját otthon biztonságát, versenyképes köznevelést és egészségvédelmet. Végül pedig figyelmet a határon túli magyar családoknak. 

 „Egyenlőség, szabadság, testvériség. Ma a családok szabadságharcát vívjuk. Nem kérdés, hogy nekünk is a családok zászlaja alatt van a helyünk” – közölte Novák Katalin. Hozzátette, hogy  a családbarát szövetség kiterjed az egész világra és a közös szabadságharchoz pedig Magyarország ajánlja a szövetségit mindenkinek.