Egészen elképesztő, ami szlovákiai kampányhajrában történik. A szeptember 30-i előrehozott parlamenti választások előtt két héttel a korábbi miniszterelnök, Igor Matovic egy rendezvényen konkrétan mellbe rúgta Robert Kalinák exbelügyminisztert, erre válaszul a Smer másik képviselője pofon vágta a Matovicot.

Miroslav Martinka
Fotó: Miroslav Martinka / Facebook

Most egy új hasonló incidensre derült fény a pozsonyi Új szó beszámolója alapján, miután a Novy Cas képsorozatot is közölt a balhéról.

Egy falusi eseményen gulyásfőzés közben verekedni kezdett Miroslav Martinka, az SaS jelöltje. 

Az incidens még augusztus 26-án történt a puhói járási Hegyesmajtény (Mojtín) községben, ahol Martinka a helyi gulyásfőző verseny egyik bírája volt. Martinka azt állítja, hogy az eset során csak önvédelemből verekedett, egyik-másik résztvevő szerint azonban éppen a jelölt kezdeményezte a támadást.

Amikor felkerestem Martinkát, és azt mondtam neki, hogy szép ez a választási kampány, ököllel arcon ütött

– nyilatkozta a Novy Casnak a konfliktus egyik résztvevője. A névtelen személy szerint az SaS jelöltje a rendezvény több látogatóját is megtámadta a politikai pártokról alkotott véleménykülönbségek miatt. Martinka mindezt cáfolja: „Ott volt a bátyám és a családom is. Valamilyen csoport ült mellettünk. Hirtelen odajöttek hozzám, leöntöttek sörrel, trágár megjegyzésekkel illettek, majd elkezdtek verekedni” – nyilatkozta Martinka.

A konfliktus részleteit azonban nem tudta leírni, saját elmondása szerint az incidens után ugyanis eszméletét vesztette.