Közélet

Ukrajna rakétával eltalálta az oroszok fekete-tengeri haditengerészeti főhadiszállását

Orosz tájékoztatások szerint az ukránok egyik rakétája átjutott az orosz légvédelmen a Krím félszigetnél, és eltalálta a szevasztopoli haditengerészeti bázist. A katonai támaszpont lángba borult, civil áldozatról nem érkezett hír.

Egy ukrán rakéta átjutott az orosz légvédelmen, és eltalálta a krími Szevasztopol haditengerészeti kikötőt – közölte a Krím félsziget Oroszország által megbízott vezetője. A rakétatámadás mellett egy kibertámadás elvágta a félszigetet az internet-hozzáféréstől.

Russia's Black Sea Fleet On Manoeuvres Near CriimeaJanuary 26, 2022, Sevastopol, Crimea, Russian Federation: VIDEO AVAILABLE: CONTACT INFO@COVERMG.COM..This video and these images show over 20 combat ships and vessels of the Russian Black Sea Fleet left their naval bases in Sevastopol and Novorossiysk for drills in the Black Sea waters, Russia’s military stated on Wednesday..''The drills of combined-arms task forces, naval strike and amphibious assault groups in the Black Sea involve frigates, guard ships, missile corvettes, and missile boats, amphibious assault ships, small anti-submarine warfare ships and also minesweepers,'' a statement reads...The warships’ crews will hold a series of communications and safe manoeuvering drills in the sea lanes with intensive shipping and also an exercise to provide air defence at sea...The naval exercises come amid increased tensions in the region as Russian troops have amassed close to Ukraine’s borders - with world leaders fearing a Russian invasion of its neighbour...Sevastopol, the long-time home of the Baltic fleet, is the largest city in Crimea - which was a part of Ukraine until a 2014 conflict. It is now administered as part of the Russian Federation...Where: Sevastopol, Crimea, Russian Federation.When: 26 Jan 2022.Credit: Ministry of Defense of the Russian FederationCover Images..**EDITORIAL USE ONLY. MATERIALS ONLY TO BE USED IN CONJUNCTION WITH EDITORIAL STORY. THE USE OF THESE MATERIALS FOR ADVERTISING, MARKETING OR ANY OTHER COMMERCIAL PURPOSE IS STRICTLY PROHIBITED. MATERIAL COPYRIGHT REMAINS WITH STATED SUPPLIER. January , 2022 January , 2022
Fotó: Northfoto

Az orosz védelmi minisztérium korábban arról számolt be, hogy a támadásban egy ember meghalt. Később ezt a nyilatkozatot módosították, és már egy eltűnt emberről szóltak a hírek. Az is kiderült, hogy a légvédelemnek öt érkező rakétát sikerült lelőnie – írta meg a Reuters.

A becsapódó hatodik rakéta tüzet okozott. A szevasztopoli lakosokat arra kérték, hogy kerüljék el a városközpontot, ahol a haditengerészet épületét oltották a tűzoltók

– erről az oroszok által beiktatott kormányzó, Mihail Razvozsajev számolt be. Telegram-csatornáján azt is közölte, hogy civil áldozata nem volt a támadásnak, és a polgári infrastruktúra sem sérült.

 

Borzasztó lyukakat robbantottak az orosz tengeralattjáró oldalán – fotók

A Krím félsziget elleni támadás akkora károkat okozott, hogy a tengeralattjáró a háború végéig használhatatlan maradhat.

A Krím félszigetet Oroszország 2014-ben foglalta el és annektálta. A terület gyakori célpontja az ukrán támadásoknak, illetve az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij többször hangoztatta, hogy a félszigetet vissza fogják foglalni Oroszországtól.

 

haditengerészet rakéta Oroszország Krím-félsziget Szevasztopol
Kapcsolódó cikkek