BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vadul terjed a hír, hogy munkásszálló lehet a Tesco áruházából – kiderült az igazság

Napok óta tartja magát a pletyka, hogy nagyszámú munkavállaló fogadására alkalmas konténer-munkásszállás épül Debrecenben. Az önkormányzat most pontot tett az ügy végére.

Tisztázta az önkormányzat, nem lesz munkásszálló a debreceni nagyáruházból – ez derül ki Debrecen város közleményéből, amelyet a Hajdú-Bihar Vármegyei Hírportál, a Haon szemlézett. 

Velky,Meder,,Slovakia,-,April,02,,2018:,Empty,Tesco,Building
Álhír, hogy bármelyik Tesco áruház munkásszállóként működne tovább.
Fotó: Shutterstock (illusztráció)

Az ügy előzménye, hogy az elmúlt időszakban különböző közösségi médiafelületeken számos információ jelent meg külföldi munkavállalók betelepüléséről. Az egyik bejegyzés szerint a Debrecen déli részén lévő Tesco áruházból munkásszálló lesz, illetve a mögötte lévő üres területeken nagyszámú munkavállaló fogadására alkalmas konténer-munkásszállást alakítanak ki.

Csakhogy ez minden alapot nélkülöz.

A debreceni városvezetés leszögezte: semmilyen szándék, kérelem erre vonatkozóan meg sem fogalmazódott. „Aki ezt az információt megjelentette, azt egyetlen szándék vezette, hogy megtévessze a debreceni polgárokat” – fogalmaztak. Kijelentették, az önkormányzat 

sem most, sem a későbbiekben nem teszi lehetővé, hogy lakóterületeken, lakóházas övezetekben bárki új munkásszállót építsen.

Magyarországnak hamarosan két fővárosa lesz

Kelet-Közép-Európa vezető városává, valamint Magyarország második központjává válhat Debrecen a következő években. Szijjártó Péter szerint a város körüli beruházásokból a debreceniek, illetve az egész ország rengeteget profitálhat majd.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.