A Nemzeti és Vámhivatal már Perjes Gábor ellen is vizsgálatot indított. A II. kerületi párbeszédes politikus elleni nyomozást a Karácsony Gergely főpolgármester vezette 99 Mozgalom ügyében költségvetési csalás gyanújával elrendelt nyomozáshoz csatolták – tudta meg a Magyar Nemzet.

Fotó: Magyar Nemzet

A 99 Mozgalom ügyében indított nyomozáshoz kapcsolták Tényi István feljelentését, amelyet Perjés Gábor vagyonnyilatkozata ellen nyújtott be. 

A Magyar Nemzet megkeresésére a Fővárosi Főügyészség a következőt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban:

A kérdezett ügyben a nyomozó hatóság a feljelentést – a ténybeli összefüggésekre figyelemmel – a korábban, egy magyarországi mozgalom adománygyűjtéseivel kapcsolatban, költségvetési csalás miatt indított bűnügyben kezeli.

A 99 Mozgalommal szemben a költségvetési csalás és pénzmosás elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást, továbbá az OTP feljelentése nyomán már hamis magánokirat felhasználása miatt is vizsgálódik. 

A Nemzeti Információs Központ nyáron nyilvánosságra hozott jelentése arra mutatott rá, hogy Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között 19 alkalommal összesen 506 millió forintot fizetett be az általa vezetett, Karácsony Gergely által alapított 99 Mozgalom számlájára.

Perjés továbbra is kitart amellett, hogy minden törvényesen történt.

A dokumentumot (azaz Perjés vagyonnyilatkozatát) 2019. november 11-én adta le, ám a Trafóban még 2019. november 30-ig a felügyelőbizottság tagja maradt, vagyis számot kellett volna adnia jövedelméről

– áll a feljelentésben.