Közélet

A Hamász szerint már külföldi áldozatai is vannak az izraeli légicsapásoknak

A terrorszervezet állításait az izraeli katonai erők nem erősítették meg, így nem lehet biztosra venni, hogy valósak-e.

A Hamász közlése szerint 13 Izraelből elhurcolt fogoly vesztette életét a Gázai övezetet célzó izraeli légicsapásokban. A halálos áldozatok között állítólag külföldiek is vannak.

A ball of fire erupts in Gaza City after an Israeli air strike on October 12, 2023. Israel has vowed to "crush" Hamas after gunmen from the Palestinian Islamist group stormed across the border and killed 1,200 people -- the deadliest attack on the country since it was founded 75 years ago. (Photo by Mahmud Hams / AFP)
Fotó: Mahmud Hams / AFP

Az Izz ad-Dín al-Kasszám Brigádok, a Hamász katonai szárnya azt közölte, 

a foglyok Gáza különböző részein vesztették életüket az izraeli hadsereg elmúlt 24 órában végrehajtott műveletei következtében, a külföldiek állampolgárságát nem közölték.

A bejelentést izraeli részről egyelőre nem kommentálták. Izrael azt viszont megerősítette, hogy az éjszaka folyamán 750 katonai célpontra mért csapást az övezetben.

Ali Baraka Hamász-tisztségviselő korábban arról beszélt, hogy a Hamász hónapokig készítette elő a támadást. Többször hangsúlyozta, hogy ha Izrael vagy bármelyik szövetségese bevonul a Gázai övezetbe, nagy ellenállásba fog ütközni.

 

Gázai övezet izraeli háború Hamász légicsapás
Kapcsolódó cikkek