Közélet

A Reuters operatőrét is megölték az izraeli háborúban

A Dél-Libanonban dolgozó stábot tüzérségi találat érte.

A háború nem válogat az áldozatok közül, a helyszínről tudósító újságírók is nagy veszélynek vannak kitéve. Az orosz–ukrán háború közel hatszáz napja alatt több, a helyszínen dolgozó sajtómunkás életét vesztette, és sajnos az izraeli háború sem kivétel ez alól. A Reuters hírügynökség péntek este arról számolt be, hogy egyik operatőrét megölték, miközben Dél-Libanonban dolgozott.

Mély szomorúsággal értesültünk arról, hogy videós kollégánk, Issam Abdallah meghalt

– írták közleményükben. Hozzátették, hogy még ők is próbálják összegyűjteni a további információkat, mindenben együttműködnek a helyi hatóságokkal, és támogatásukról biztosították Issam családját és közeli kollégáit.

Az elhunyt operatőr a Reuters dél-libanoni stábjának tagja volt, amely éppen élőben közvetített a helyszínről. A hírek szerint a tragédia akkor történt, amikor a hírügynökség stábját és az Al Jazeera stábját eltalálta egy izraeli tüzérségi lövedék.

Az X közösségi oldalra (korábban Twitter) felkerült egy videó a helyszínen tartózkodó dél-libanoni újságírónőről is, akit szintén megsebesített ugyanaz a lövedék, de túlélte az esetet.

Borítókép: Christina Assi / AFP

 

izraeli háború Reuters stáb
Kapcsolódó cikkek