A VI. kerületben élők 25 százaléka külföldi állampolgár a legutóbbi adatai szerint – mutatott rá Facebook-oldalán Terézváros, amely az adatok ismeretében a kerületi magazin különszámát angol nyelvű oldalakkal készíti el. A különszámban 12-12 angol és magyar nyelvű oldal lesz található.

Budapest, 2019. október 6.Elektromos rollerrel közlekedő fiatalok az Andrássy út járdáján.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Budapest, 2019. október 6.
Elektromos rollerrel közlekedő fiatalok az Andrássy út járdáján.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

A népszámlálás adatait ismertető oldalán a Központi Statisztikai Hivatal a külföldiek pontos állampolgárságáról nem ad információt, csupán annyi derül ki, hogy 

a terézvárosi külföldiek többsége (5761 fő) az Európai Unión kívülről származik, de a kerületben élő uniós állampolgárok száma sem csekély (3020 fő).

Egyébként hasonlóan magas a külföldiek aránya az V. kerületben is, azonban mindent összevetve a legtöbb külföldi állampolgár Józsefvárosban él (9920 fő), ám ott a teljes népesség magasabb volta miatt az arányuk kisebb.