Közélet

„Ez a mi törvényes jogunk” – döbbenetes videóban védte meg a Hamász vérfürdőjét a budapesti palesztin nagykövet

Figyelmeztetett a palesztin vezetés, ám Izrael, ahelyett, hogy tanult volna a leckéből, túl messzire ment – ezt mondta a budapesti palesztin nagykövet a követség Facebook-oldalára feltöltött videójában. Szerinte napról napra nő a támogatóik száma.

Palesztina törvényes jogának nevezte az Izrael elleni harcot a budapesti palesztin nagykövet. Fadi Elhusszeini a diplomáciai képviselet közösségi oldalára szerda délután feltöltött videójában arról beszél, hogy a média elferdíti az igazságot, és pusztán Izrael, vagy ahogy ahogy ő fogalmaz, az „apartheid rezsim” egyoldalú történetét közvetíti, ahelyett, hogy megmutatná az embereknek a teljes igazságot.

 

Gondoltak-e valaha arra, hogy milyen körülmények között éltek az emberek Gázában az elmúlt tizenhat évben? Az illegális ostrom alatt ebben a szabadtéri börtönben

– mondja a nagykövet, aki szerint hosszú a lista, amit Izrael művelt az elmúlt évtizedekben, „gyermekek, nők és férfiak hidegvérrel történő kivégzése”. Majd úgy folytatja, hogy a palesztin vezetés már régóta figyelmeztetett, és ahelyett, hogy Izrael tanult volna a leckéből, és a kérdés gyökereit kutatta volna, inkább túl messzire ment.

A történetnek azonban szerinte egyetlen vége van, egy palesztin állam létrehozása, amelynek fővárosa Jeruzsálem. 

Ez az igazság, ez a mi törvényes jogunk

– fogalmaz, hozzátéve, próbálták használni a közösségimédia-platformjaikat is, beleértve a Facebook-, az Instagram-, a LinkedIn-, a TikTok- és a YouTube-csatornákat, és megtudták, hogy hamarosan ülősztrájk lesz a palesztinok támogatására és együttérzésére. Sőt, állítása szerint több magyar orvos engedélyt kér, hogy Gázába menjen segíteni a gyógyításban.

Azt is mondta, hogy a támogatóik száma folyamatosan bővül.

 

izraeli háború palesztin nagykövet Izrael Hamász
Kapcsolódó cikkek