Lövöldöztek Horgoson péntek hajnalban, erről lehet olvasni a helyiek által használt Facebook-csoportban. A beszámolóik szerint gépfegyverek ropogását folyamatosan hallani – írta meg a Magyar Nemzet.

Röszke, 2020. január 28.Rendőrautó a lezárt Röszke és Horgos közti közúti átkelőnél 2020. január 28-án. Az átkelőnél több mint hatvan határsértő próbált áttörni hajnalban, a rendőrök megakadályozták őket.MTI/Molnár EdvárdRöszke, 2020. január 28.
Rendőrautó a lezárt Röszke és Horgos közti közúti átkelőnél 2020. január 28-án. Az átkelőnél több mint hatvan határsértő próbált áttörni hajnalban, a rendőrök megakadályozták őket.
MTI/Molnár Edvárd
Fotó: Molnár Edvárd / MTI

Éjjel három óta egyfolytában lőnek, félelmetes!

– írta az említett csoportban az egyik nő. A bejegyzések között többen is azt közölték, hogy már messziről is hallatszódnak a lövések, sőt olyan erősek, hogy olyan, mintha az ablak alatt lőnének – fogalmazott a Horgos a mi falunk csoportban egy másik nő. 

A horgosiak sorozatlövésekről is beszámoltak, és a rendőri jelenlétet hiányolják. 

Egyesek az iskolába sem engedik el gyermeküket, sőt azt tanácsolták a többieknek is, hogy maradjanak otthon. A lövöldözés állítólag nem a lakott területen történik, hanem a falu melletti részeken. 

„Értesítjük a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola tanulóit, hogy a mai napon a délutáni váltás a 4. óra után, 16:25-kor befejeződik (az 5. és 6. óra nem lesz megtartva). A gyerekek, akik eljönnek az iskolába, így világosban haza tudnak érni” – közölte az iskola.

A Magyar Nemzet megkeresésére egy forrás megerősítette a lövöldözés tényét. A név nélküli forrás azt mondta, hogy az incidens nem lakott területen történt, hanem az autópálya túloldalán, amely egyébként is a migránsok gyakori gyülekezőhelye. A lap információi szerint a rendőrség emberei kivonultak a helyszínre, azóta némileg csökkent a lövések intenzitása. A forrás hozzátette: 

a lövések rendszeresek, és úgy tudják, embercsempészek közötti leszámolásról lehet szó.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebookon úgy fogalmazott, hogy „nos, erről beszéltünk, de hiába, a brüsszeli politikusok erőltetik a migrációt, sőt tovább lazítanák a szabályokat.”

Egyre nagyobb baj lesz, és ki kell mondani a brüsszeli elit felelősségét!

Hivatalos rendőrségi közleményt még nem adtak ki a mostani esettel kapcsolatban.