Közélet

Újabb iráni fenyegetés: Izrael megfizet, ha nem hagy fel a gázai atrocitásokkal

Ali Fadavi, az iráni Iszlám Forradalmi Gárda parancsnokhelyettese szerint Irán kész habozás nélkül rakétákat lőni Izraelre.

Az izraeli háború kirobbanása óta Izrael folyamatosan Iránt sejti az események mögött. Teherán azonban – bár támogatója a palesztinoknak – tagadja, hogy köze lenne a Hamász támadásához. Az üzengetés a két ellenséges fél között az elmúlt hetekben szinte folyamatos volt. Irán ráadásul hétfőn szintet lépett, ugyanis erősen utalt arra, hogy ha szükséges, csapást fognak mérni Izrael északi városaira – számolt be a The Jerusalem Post.

Fotó: Atta Kenare

Ali Fadavi, az iráni Iszlám Forradalmi Gárda parancsnokhelyettese hétfőn a Teheráni Egyetemen tartott előadásában úgy fogalmazott, hogy ha szükséges, és megadják rá a parancsot, Irán habozás nélkül rakétákat lőhet ki Haifára, Észak-Izrael legnagyobb, 270 ezer lakosú városára.

Fadavit az előadása során arról is kérdezték, hogy Irán indítana-e közvetlen akciót. A politikus elmondta, ugyan nincs tervben közvetlen támadás, ám ha szükséges, elindítják a rakétákat. Hozzátette, hogy Tel-Aviv hazudik a Vaskupola sikerrátájáról, szerinte ugyanis az mindössze 30 százalékos. 

Az Amerikai Egyesült Államok a saját biztonságáért hozta létre Izraelt, és ha bizonytalannak érzi magát, könnyen fel is áldozza

– emelte ki Fadavi. Emlékeztetett, hogy Irán hajlandó közbelépni, ha Izrael nem hagyja abba a gázai atrocitásokat.

Az ellenállás a cionista rezsim ellen addig folytatódik, amíg ezt a rákos daganatot ki nem irtják a világtérképről

– jelentette ki az iráni politikus.

A túszok kiszabadításáról és a gázai hadműveletről tárgyalt Biden és Netanjáhú

Washington mindenben támogatja Izraelt, ám a szárazföldi támadás előtt a foglyok kiszabadítását kérte.

 

izraeli háború Iszlám Forradalmi Gárda rakéta Hamász Irán
Kapcsolódó cikkek