Közélet

Ismét rakétatámadás érte az amerikai hadsereget Irakban

Az eddigi 24 rakéta- és dróntámadás több mint húsz amerikai katona sérülését okozta, amerikai közlés szerint egyik sem bizonyult súlyosnak.

Újabb rakétákat lőttek ki Közel-Keleten állomásozó amerikai katonaságra Irakban – jelentették be amerikai védelmi illetékesek.

Amerikai katonák Bagdadban.
Fotó: AFP

A közlés szerint az iraki Aszad légibázis közelében öt rakétát lőttek ki, amelyek a katonai támaszponttól mintegy másfél kilométerre csapódtak be, így nem jelentettek különösebb veszélyt. Az incidensben amerikai, valamint a nemzetközi koalíció más tagja sem sérült meg, a támadás károkat sem okozott.

Október 17. óta ez volt a 24. támadás, amely amerikai katonaság ellen irányult a Közel-Kelet két országában, Irakban és Szíriában.

A korábbi támadások elkövetőjeként iszlamista csoportok jelentkeztek.

Az Egyesült Államok múlt csütörtökön Szíriában iszlamista csoportok, köztük az iráni Iszlám Forradalmi Gárdához köthető raktárak ellen végrehajtott légicsapással válaszolt a sorozatossá váló támadásokra.

Irakban és Szíriában is támadások érték az amerikai erőket

Korábban többször fenyegették Washingtont, miután kiállt Izrael mellett.

Az eddigi 24 rakéta- és dróntámadás több mint húsz amerikai katona sérülését okozta, amerikai közlés szerint egyik sem bizonyult súlyosnak.

 

támaszpont amerikai katonaság rakéta Irak légicsapás
Kapcsolódó cikkek