Közélet

Izrael arra kéri állampolgárait, kerüljék a „düh napjának” tüntetéseit

Az izraeli Külügyminisztérium arra szólította fel a külföldön élő izraelieket, hogy kerüljék el a tiltakozásokat és demonstrációkat, bárhol is legyenek azok.

Az izraeli Miniszterelnöki Hivatalban működő Izraeli Nemzetbiztonsági Tanács és a Külügyminisztérium arra szólította fel a külföldön élő izraelieket, hogy kerüljék el a tiltakozásokat és demonstrációkat, bárhol is legyenek azok, miután a Hamász vezetése pénteken a világméretű „düh napjának” megtartására szólított fel – írja a Haaretz.com.

Fotó: ROBYN BECK

A palesztin–izraeli háború kitörése óta Európa-szerte szerveznek tüntetést palesztin csoportok, Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban kijelentette, hogy Magyarországon nem lesz szimpátiatüntetés a terrorszervezet mellett. A Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a Hamász támadására emlékeztetve, a miniszterelnök azt is mondta, hogy ilyenkor látszik, milyen érték a béke és a stabilitás, a választott vezetőknek pedig az a dolga, hogy ezt megvédje.

Sajtóinformációk szerint péntekre egy palesztin csoport Gáza melletti kiállást tervez Budapestre, a Külügyminisztérium épülete elé, írja a Hetek. Egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán gyűlést szervezne. A mai napon a police.hu azt közölte, hogy Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni; a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtiltotta a fővárosba péntekre bejelentett gyűlés megtartását.


 

izraeli háború palesztin csoport Izraeli Nemzetbiztonsági Tanács düh
Kapcsolódó cikkek