Közélet

Orbán Viktor: Magyarországon nem lesz terrorpárti tüntetés

A palesztin–izraeli háború kitörése óta Európa-szerte szerveznek tüntetést palesztin csoportok, Orbán Viktor kijelentette, hogy Magyarországon nem lesz szimpátiatüntetés a terrorszervezet mellett.

Elfogadhatatlannak nevezte a terrort pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is közölte: Magyarország Izrael oldalán áll. A kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a Hamász támadására emlékeztetve azt is mondta, ilyenkor látszik, milyen érték a béke és a stabilitás, a választott vezetőknek pedig az a dolga, hogy ezt megvédje.

FRANCE - A PROTESTER HOLDS A PALESTINE FLAG DURING THE PROTEST IN SUPPORT OF PALESTINE
Fotó: Valentin Faivre / AFP

Orbán Viktor kifejtette, hogy Magyarország mindig is a terrorizmus ellen volt, és elismeri Izrael jogát ahhoz, hogy megvédje magát.  Korábban a Világgazdaság megírta, hogy 

péntekre egy palesztin csoport Gáza melletti demonstrációt tervez a külügyminisztérium épülete elé. 

BRFK: Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni

Egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán gyűlést szervezne.

A csoport úgy fogalmazott, hogy most fontos szolidárisnak lenni Gáza „bátor” embereivel, és felszólított az „ellenállás jogáért” való küzdelemre.  

Magyarországon nem lesz terrorpárti tüntetés. Megvédjük a magyar embereket!

 – hangsúlyozta Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette, hogy a migrációs válság miatt sok Hamász-terroristát is beengedtek Európába. Ezzel szemben Magyarország nem engedte be az illegális bevándorlókat. 

A palesztin–izraeli háború kitörése óta Európa-szerte szerveznek tüntetést palesztin csoportok, 

azonban ezek a demonstrációk sehol sem nyerték el a helyi politikusok tetszését. Németországban a hétvégi események után a CDU-s politikusok azt kezdték el pedzegetni, hogy a kettős állampolgársággal rendelkezőktől el kellene venni a német állampolgárságukat. De Ausztriában sem fogadták nagyobb lelkesedéssel a palesztinok gyülekezésének hírét, ahol a fővárosba tervezett szimpátiatüntetést betiltották.  

Arról  is beszámoltunk, hogy Palesztina törvényes jogának nevezte az Izrael elleni harcot a budapesti palesztin nagykövet. Fadi Elhusszeini a diplomáciai képviselet közösségi oldalára feltöltött videójában arról beszél, hogy a média elferdíti az igazságot, és pusztán Izrael, vagy ahogy ő fogalmazott, az „apartheid rezsim” egyoldalú történetét közvetíti, ahelyett, hogy megmutatná az embereknek a teljes igazságot.

 

Orbán Viktor hamász Európa terrorszervezet
Kapcsolódó cikkek