Jelentős terrorveszélyről számolnak be a titkosszolgálatok a Nemzetbiztonsági Bizottság elé került jelentésükben – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az ásotthalmi határátkelőnél tartott sajtótájékoztatóján.

KOCSIS Máté
Fotó: Bodnár Boglárka

Kocsis Máté ismertette:

Olyan tényekről, és a migrációból eredő súlyos következményekről írnak a titkosszolgálatok a Nemzetbiztonsági Bizottság elé került jelentésükben, amelyet minden magyarnak meg kell ismernie. Látni kell, hogy milyen terrorkockázatok fenyegetik az országot és az egész kontinenst.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője ezért kezdeményezi, hogy a jelentést mielőbb hozzák nyilvánosságra, hogy a lakosság is megismerhesse a tartalmát. A jelentés közzétételére így akár már a jövő hét folyamán sor is kerülhet – mutatott rá tudósításában a Délmagyar. Kocsis Máté hozzátette: a migrációs nyomás folyamatosan nő, télen pedig még tovább súlyosbodhat a helyzet.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hozzátette: az embercsempész-hálózatok egyre magabiztosabbak és szervezettebbek, nem kis részben annak köszönhetően, hogy hatalmas bevételhez jutnak illegális cselekményeik nyomán.