Egy férfi úgy árult interneten koncertjegyeket, hogy azok sosem álltak a rendelkezésére. A debreceni rendőrök a Mátrix Projekt keretében folytattak nyomozást vele szemben – olvasható a Police.hu oldalon.

20220810 Budapest Sziget Fesztivál  Fotó: Bach Máté (BPM)Magyar Nemzetképen: Dua Lipa koncert
Fotó: Bach Máté / Magyar Nemzet

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 12 rendbeli csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy dunaharaszti férfivel szemben. 

A gyanúsított 2022 júniusa és novembere között Facebook-csoportokban árult különböző koncertjegyeket, miközben nem is rendelkezett velük. 

Miután a gyanútlan vásárlók átutalták a jegyek vételárát, a férfi nem küldött nekik semmit. 

Több mint 200 ezer forint kárt okozott, és egy tucat vásárlót vert át a hirdetéseivel. A 41 éves férfi kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A rendőrség közlése szerint a hatóságok a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordítanak az online térben elkövetett csalások felderítésére. Az ilyen bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat talál a KiberPajzs oldalán.​ 

Mi történhetett? Óriási számban adják el az Azahriah-koncertek jegyeit az interneten

Triplázik az ország legnagyobb stadionjában a 21 éves Azahriah, valószínűleg nem kell attól tartani, hogy bármelyik napon üres székekkel lesz teli a Puskás.