Közélet

Robbanásoktól és szirénáktól hangos az esti órákban Tel-Aviv – videó

Továbbra sem csitulnak a harcok Izraelben, az esti órákban Tel-Avivot érte több rakétatámadás. Robbanásoktól és szirénáktól hangos a főváros.

Szirénák és több tucat hangos robbanás hallható Tel-Aviv-szerte a CNN helyszíni riporterei szerint, ugyanakkor nem világos, hogy mi okozta a robbanásokat.

A helyi média jelentése szerint az izraeli kormány felfüggesztette ülését a Tel-Aviv elleni támadás miatt.

A Hamász fegyveres szárnya azt állítja, hogy további 150 rakétát lő ki Tel-Aviv felé.

Szinte napra pontosan ötven évvel a jom kippuri háború kezdete után, szombat reggel a helyi erők szerint 2500 rakétát lőtt ki a Hamász Izraelre, miközben palesztin fegyveres alakulatok izraeli területekre törtek be. A palesztin terrorszervezet megerősítette, hogy megtámadta Izraelt, a szervezet vezetője pedig minden palesztint arra szólított, hogy harcoljon Izrael ellen. Válaszul az Izraeli Védelmi Erők bejelentette, hogy gázai célpontokat támad megtorlásként.

Izrael háborúban áll

ezt már Benjámin Netanjahu miniszterelnök jelentette ki.

Az esti órákban az izraeli oldalon 200, míg a palesztin oldalon 232 halálos áldozatról tudnak. A sebesültek száma már több ezerre tehető. Az öldöklés várhatóan továbbra sem ér véget.

A Hamász fegyveres szárnya, az Izzedine al Qassam Brigades azt állította, hogy több tucat izraelit fogtak el a Hamász szombati meglepetésszerű támadása során. „Jó hírt hozunk (palesztin) foglyainknak és népünknek, hogy az al-Kasszam-brigádok tucatnyi elfogott (izraeli) tisztet és katonát tartanak a kezükben” – mondta Abu Obaida, a militáns szárny szóvivője a Telegramon.

Az izraeli védelmi erők főparancsnoka azt ígérte, hogy a nap végére kisöprik Izrael területéről az összes terroristát.

 

izraeli háború Izrael Hamász
Kapcsolódó cikkek