A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt két ferencvárosi szurkolóval szemben, akik több társukkal együtt tavaly október 13-án, a Groupama Arénában rendezett FTC–Crvena zvezda Európa-liga-mérkőzés előtt rátámadtak vendégdrukkerekre.

20221013 Budapest 
Ferencvárosi TC FTC-Crvena zvezda EL labdarúgó mérkőzés
Fotó: Mirkó István (MI)
Magyar Nemzet
képen: Crvena zvezda szurkolók fradi zászlót égetnek
Fotó: Mirkó István

A vádirat szerint a stadion előtti szervizútra érkezett egy taxi az utasaival, akik szerb szurkolók voltak. Ezt meglátva a magyar drukkerek közül többen – köztük a vádlottak – odarohantak a taxihoz, hogy abból az utasokat kirángassák és bántalmazzák.

Ennek érdekében kinyitották a taxi mindkét hátsó ajtaját, és megpróbálták a bent ülő szerb szurkolókat kihúzni az autóból, miközben többször ütöttek és rúgtak is feléjük.

Az egyik vádlott ezután több társával együtt felnyitotta a taxi csomagtartóját, és onnan próbálták elérni a hátsó ülésen ülő szurkolókat. Eközben a másik vádlott a vezető ülés lehúzott ablakán keresztül ököllel a taxisofőr felé ütött – áll az ügyészség közleményében.

A vádlottak és társaik a támadással csak akkor hagytak fel, amikor a mérkőzést biztosító rendőri egységek a helyszínre érkeztek.

Budapest 20221013 Labdarúgás 2022 Európa Liga EL Ferencváros FTC Crvena Zvezda Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport szurkolók Groupama Arena stadion épület belső
Fotó: Árvai Károly

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a két férfit csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja.

A kerületi ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a két férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Európai Labdarúgó-szövetség által Magyarországon megrendezésre kerülő labdarúgó-mérkőzések látogatásától.

Az esetről videó is készült, amelyet az ügyészség oldalán tekinthetnek meg.

Hajszál híján behúzta a Ferencváros Firenzében is, de a lilák egyenlítettek

A papírformát tekintve bravúrt aratott volna a Ferencváros, ha idegenben legyőzi csütörtökön az olasz Fiorentinát. A Fradi 2-0-s vezetése után azonban az olasz csapat végül a hosszabbításra egyenlített, és végül örülni kellett az egy pontnak.