Közélet

A Hamász által elrabolt magyar lányok édesanyja: küldjenek be engem is

A nyolcéves Ellát és a tizenöt éves Dafnát még október elején hurcolták el a Hamász terroristái.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium még október végén erősítette meg, hogy két magyar-izraeli gyermeket is elraboltak a Hamász fegyveresei, miután október 7-én vártalanul betörtek Izraelbe a Gázai övezet felől.

Masked members of the Hamas Islamist movement stand guard in
A Hamász sokszor tárgyalási alapnak tekinti a túszait.
Fotó: SOPA Images

A magyar származású Majan Zin a következő üzenetet címezte videójában Joe Biden amerikai elnöknek és Benjámín Netanjáhú izraeli elnöknek:

Ha nem képesek kiszabadítani a lányaimat az emberrablók fogságából, küldjenek be engem is, hogy megfoghassam a kezüket.

A kétségbeesett anya két lányát, a nyolcéves Ellát és a tizenöt éves Dafnát még október elején rabolták el a Hamász terroristái.

A nő az ATV-nek adott interjúban elárulta, a helyi hatóságok minden információt megosztanak vele gyermekeiről, de egyelőre semmi újdonsággal nem tudnak szolgálni. A két lányt a volt férjének új családjától rabolták el, miután a férfit, az élettársát és annak gyermekét brutálisan meggyilkolták a terroristák.

A Hetek október végén megkereste az elrabolt kislányok magyar-izraeli állampolgárságú édesanyját. A lap kérdésére a külügyi szóvivő, Paczolay Máté azt válaszolta: folyamatosan kapcsolatban vannak az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal.

ISRAEL GAZA WARTULKAREM, OCCUPIED WEST BANK -- OCTOBER 20, 2023: A young boy help carry an assault rifle belonging to an older fighter as others support for the Palestinians killed in an Israeli assault on the Nour Shams refugee camp, during a funeral procession near Tulkarem, Occupied West Bank, Friday, Oct. 20, 2023. Israeli forces launched an assault on the Nour Shams refugee camp that killed at least 13 Palestinians and during the operations 10 police officers were wounded, one subsequently died. The weeks since Hamas's unprecedented assault on Oct. 7 have seen Israel intensify its crackdown on the occupied West Bank, with dozens of Palestinians killed and hundreds  Palestinian rights groups say more than a thousand  arrested. (MARCUS YAM / LOS ANGELES TIMES)
A gyerekek sem mentesülnek a háború borzamától.
Fotó: Getty Images

Hozzátette: a gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módukban több részletet megosztani a nyilvánossággal.

Több magyar túsz is van a Gázai övezetben, elhunytról egyelőre nem tudni.

Magyar gyerekeket is túszul ejtett a Hamász – videó

A kiskorú Dafna és Ella az apjuknál volt, egy Izrael határa menti kibucban, amikor október 7-én a Hamász megtámadta őket. A nyolc és tizenöt éves lányokat a terroristák magukkal vitték Gázába.

 

Netanjahu Biden Hamász kislány interjú
Kapcsolódó cikkek