Közélet

Magyar gyerekeket is túszul ejtett a Hamász – videó

A kiskorú Dafna és Ella az apjuknál volt, egy Izrael határa menti kibucban, amikor október 7-én a Hamász megtámadta őket. A nyolc és tizenöt éves lányokat a terroristák magukkal vitték Gázába.

A Külügyminisztérium megerősítette, hogy a Hamász terrorszervezet túszul ejtett két magyar állampolgárt.

Forrás: https://x.com/realbababanaras/status/1711952323172507832

A Hetek.hu kereste meg a külügyi tárcát azzal kapcsolatban, hogy vannak-e magyar túszok a terrorszervezetnél. A minisztérium megerősítette, hogy 

két magyar túszt ejtett a Hamász, a 15 éves Dafnát és a nyolcéves Ellát.

Azt is közölték, hogy egyelőre nincs tudomás a palesztin terrorszervezet támadása után kitört konfliktusban magyar halálos áldozatról.

A Hetek megkereste az elrabolt kislányok magyar-izraeli állampolgárságú édesanyját. A két lányt október 7-én hurcolták el a terroristák az apjuk otthonából.

A lap kérdésére a külügyi szóvivő, Paczolay Máté a következőt válaszolta:

Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata.

Az elrabolt lányok édesanyja, Majan Zin elmondta, hogy a gyerekek az apjuknál voltak, az Izrael hátárához közeli Nahal Oz nevű kibucban, amikor a támadás történt.

Majan elmondta, hogy látott egy videót a lányairól a Hamász fogságában. A felvételt a terroristák az egyik lány telefonjával élőzték még a kibucban. A felvételen látszik, ahogy Ella és Dafna matracokon ülnek, az apjukat, akitől Majan már elvált, pedig lábon lőtték. A videón a lányok mostohatestvérét kiviszik a házból a terroristák, hogy a segítségével csalják ki a kibuc többi lakóját a bezárt házakból.

Majan azt is elmondta, hogy a Hamász terroristái azóta már kivégezték a volt férjét, annak új feleségét és a fiukat is. A lányokat állítása szerint magukkal vitték Gázába.

Az Ella és Dafna elfogásáról készült felvétel az X közösségi oldalra is felkerült. A felkavaró képsorokon látszik, hogy az apjuk lába megsebesült, illetve a fiút kiviszik az épületből, hogy hívja ki a még rejtőzködőket. A HírTV ma este a Napi Aktuálisban foglalkozik az elrabolt magyar lányokkal.

 

 

túsz Hamász Külügyminisztérium
Kapcsolódó cikkek