BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A moldovai államfő kutyája nemcsak ugat, de harap is

Maia Sandu moldovai elnök örökbefogadott kutyája sokakat megharap, nem mindenkinek engedi, hogy megsimogassák. Az osztrák államfőnek ezt a saját bőrén kellett megtapasztalnia.

Alexander Van der Bellen osztrák államfő csütörtökön megtapasztalta, hogy vannak kivételei az „amelyik kutya ugat, az nem harap” szólásnak, ugyanis moldovai látogatásakor Maia Sandu moldovai elnök mentett kutyája megharapta az osztrák vezető kezét, amikor megpróbálta megsimogatni az ebet. Sandu egy közös fotózás miatt hozta magával a kutyát, amelyen Van der Bellen és Natasa Pirc Musar szlovén elnök vett részt.

Alexander Van der Bellen
Fotó: AFP

Az osztrák államfő lehajolt, hogy megsimogassa Codrutot, az utcáról megmentett kutyát, de az államfő kezéhez kapott és megharapta. Sandu elnézést kért Van der Bellentől és azt mondta, hogy nem ő az egyetlen, akit megmart a kutya, „többekkel megesett már” – írja a Politico.

Codrut már hét hónapja az elnökségi csapatunk tagja, miután megtaláltuk egy gázolás után. Sajnos a mancsát nem lehetett már megmenteni, de három hónapnyi kezelés után most már boldogan rohangál három lábbal

– mondta a moldovai államfő kutyájáról.

A moldovai államfő több közösségi média bejegyzésében megjelenik Codrut, véleménye szerint lassan helyi híresség válik belőle. 

Moldova nemrég jelentette be, hogy új katonai-nemzetbiztonsági doktrínája lesz, a Maia Sandu euroatlanti integrációpárti elnök vezetésével kidolgozott tervezet a 2016-os hasonlót váltja fel. A most megfogalmazott dokumentum újdonsága, hogy az egyik legsúlyosabb nemzetbiztonsági kockázati tényezőként Oroszországot jelöli meg.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.