Közélet

Megszaporodtak a palesztinpárti graffitik Berlinben

Az izraeli háború kapcsán a berlini rendőrség 1199 bűncselekmény jegyzett fel, gyakoriak a hatósággal szembeszegülő tüntetők is.

A berlini rendőrség 1199 bűncselekményt regisztrált a gázai konfliktussal összefüggésben a Hamász október 7-i támadása óta. Ezeknek a bűncselekményeknek a többsége olyan kisebb jogsértés vagy anyagi kár okozása, mint politikai szlogenek házfalakra fújása vagy ellenállás a rendőri intézkedésnek a tüntetéseken – szerepel a DPA hírügynökségnek eljuttatott hivatalos jelentésben.

Further developments in Berlin with a view to the Gaza war
Fotó: Jörg Carstensen / AFP

Az épületekben esett károk harmadát teszik ki a palesztinpárti vagy Izrael-ellenes falfestések vagy graffitik, amelyek között olyanok is szerepelnek, amelyek népirtás áldozataként tüntetik fel a palesztinokat.

A 345 erőszakos cselekményből 201 volt hatósággal való szembeszegülés, 50 pedig támadó incidens.

Ezek többsége a palesztin csoportok által szervezett megmozdulásokon történt. A rendőrség továbbá 93 gyűlöletkeltő, 21 kényszerítő és fenyegető incidenst is regisztrált.

A német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) a közel-keleti konfliktussal összefüggésben több mint 2600 bűncselekményt regisztrált országszerte ugyanebben az időszakban, a berlini esetekhez hasonlóan ezek többnyire rongálás, gyűlöletkeltés és a rendőrökkel szembeni ellenállás esetei.

 

izraeli háború graffiti bűncselekmény tüntetés
Kapcsolódó cikkek