Első az emberélet, második a felelősség kérdése – írta az építési és közlekedési miniszter a Facebook-oldalán azzal összefüggésben, hogy szerda hajnalban egy tehervonat egy várakozó személyvonatba rohant a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomáson. 

LÁZÁR JánosArad, 2023. október 6.
Lázár János építési és közlekedési miniszter nyilatkozik a közmédiának az aradi vértanúk vesztőhelyén álló obeliszknél tartott megemlékezés kezdete előtt a nemzeti gyásznapon, a vértanúk kivégzésének 174. évfordulóján, 2023. október 6-án.
MTI/Rosta TiborArad, 2023. október 6.Lázár János építési és közlekedési miniszter nyilatkozik a közmédiának az aradi vértanúk vesztőhelyén álló obeliszknél tartott megemlékezés kezdete előtt a nemzeti gyásznapon, a vértanúk kivégzésének 174. évfordulóján, 2023. október 6-án.MTI/Rosta Tibor
Fotó: Rosta Tibor

A mozdonyvezető életveszélyes, súlyos sérüléseket szenvedett és a katasztrófavédelem munkatársai három és fél óráig küzdöttek a kiszabadításáért, majd mentőhelikopter a debreceni kórházba szállította.

Lázár János szerint valószínűsíthető, hogy a balesetet nem műszaki probléma okozta. A politikus közölte, hogy súlyos vonatszerencsétlenség történt Sáp és Báránd állomások között, egy magánvasút tehervonata belerohant az ott közlekedő személyvonatba. 

Négy utas és egy jegyvizsgáló könnyebb, a mozdonyvezetőnk azonban súlyos sérüléseket szenvedett

– fogalmazott. 

A miniszter gyors gyógyulást és teljes felépülést kívánt minden sérültnek.