BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem kapcsolja be a Starlinket Gázában Elon Musk Izrael engedélye nélkül

A milliárdos üzletembert az elmúlt hetekben sokan vádolták antiszemitizmussal.

Elon Musk izraeli útja alatt beleegyezett abba, hogy csak izraeli hatósági jóváhagyással teheti elérhetővé Starlink nevű mobiltávközlési szolgáltatását az országban, beleértve a Gázai övezetet – közölte hétfőn Slómó Karhi izraeli hírközlési miniszter.

A milliárdos azután látogatott Izraelbe, hogy közösségi oldalán megjelent bejegyzései miatt antiszemitizmussal vádolták. Musk Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnökkel együtt ellátogatott Kfar Aza kibucba, annak a négyéves Abigail Edannak az otthonába, akinek mindkét szülőjét meggyilkolták az Izraelt október 7-én megtámadó palesztin terroristák, és akit akkor a szomszédos család tagjaival együtt magukkal hurcoltak túsznak a Gázai övezetbe.

Starlink
Fotó: AFP

Abigailt vasárnap engedték szabadon, apja, Roy Edan az ynet hírportál fotósa volt, akit akkor élt halálos lövés, amikor gyermekét a karjában tartotta. A kislány el tudott menekülni, átszaladt a szomszédban lakó Brodach családhoz. Két idősebb testvére, a hatéves Amália és a kilencéves Mihael egy szekrénybe bújt, magukra húzták az ajtót, és tizennégy órán át csendben ott rejtőzködtek, így élték túl a kibucban történt tömegmészárlást.

A Tesla-vezér és az izraeli kormányfő később továbbment a Liebstein család otthonába, ahol elmondták nekik, hogy a helyi önkormányzat vezetője a terroristákkal vívott tűzpárbajban vesztette életét október 7-én.

Izraeli látogatása alatt Muskot fogadja Jichák Hercog államfő, de a milliárdos megnézi azt a 45 perces filmet is, amelyet az izraeli hadsereg szóvivői állítottak össze a terrortámadásról készült felvételekből.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.