Közélet

Szexis képet kért a bírósági rajzolótól Donald Trump Jr.

A családi vállalkozás sorsa a tét, de Donald Jr.-t az érdekli, hogy jó kép jelenjen meg róla.

A Trump család cége elleni polgári peres eljárásban csütörtökön hallgatták meg a volt elnök fiát, Donald Trump Jr.-t. A tét nagy, hiszen a családi vállalkozás akár el is vesztheti működési engedélyét New York államban. A kisebbik Trumpot azonban nemcsak a Trump Organization sorsa foglalkoztatta, hanem az is, hogy jól nézzen ki a bírósági rajzoló által készített képen.

Ezért a tárgyalás szünetében oda is lépett az alkotóhoz, és arra kérte: 

Szexisre rajzolj

Former President Trump's Children Testify In New York Fraud Trial
NEW YORK, NEW YORK - NOVEMBER 02: Donald Trump Jr. steps out for a break at former President Donald Trump's civil fraud trial on November 02, 2023 in New York City. Trump's children, Donald Jr., Eric and daughter Ivanka, are all expected to testify at their father's trial in the coming days. The former president may be forced to sell off his properties after Justice Engoron canceled his business certificates and ruled that he committed fraud for years while building his real estate empire after being sued by Attorney General Letitia James, seeking $250 million in damages. The trial will determine how much he and his companies will be penalized for the fraud. (Photo by David Dee Delgado/Getty Images)
Fotó: David Dee Delgado / AFP

Trump legidősebb fia több órán keresztül válaszolt kérdésekre a bíróságon, próbálva meggyőzni a bírót, hogy neki nincs köze a hamis pénzügyi dokumentumokhoz, azok a cég könyvelőinek a művei. 

Az ügyben eljáró bíró arról már korábban döntött, hogy a kérdéses dokumentumok csalásnak számítanak.

Donald Jr. a Trump család első tagja, aki vallomást tesz az ügyben. A szünetben megállt Jane Rosenbergnél, aki a Reutersnek dolgozott bírósági rajzolóként és ekkor kérte, hogy előnyös képet készítsen róla. Az egykori elnök legidősebb fia példát is hozott fel, mégpedig az egyik, Sam Bankman-Friedről készült alkotást, amit ráadásul nem is Rosenberg készített.

A kisebbfajta mémmé vált alkotás a bukott kriptomogult Donald Jr. szerint szupersztárként ábrázolta. Rosenberg válaszában elmondta, hogy az a kép kamu, és egyáltalán nem is hasonlít Bankman-Friedre. A kriptocsalót ráadásul bűnösnek is találták, így hosszú időre a rács mögé kerülhet. Ettől Donald Jr.-nak ebben az ügyben biztosan nem kell tartania, hiszen polgári eljárásról van szó.

 

Trump Organisation Donald Jr Donald Trump per
Kapcsolódó cikkek