Szász Júlia, aki a Nemzeti Színház próbáján sérült meg, miután leesett egy díszletként szolgáló erkélyről, visszakerült a Semmelweis Egyetemklinikájára – derül ki az oktatási intézmény hétfői közleményéből.

SZÁSZ JúliaBudapest, 2022. október 12.
Szász Júlia, Natella, a kormányzó felesége szerepében Bertolt Brecht A kaukázusi krétakör című színdarab főpróbáján a Nemzeti Színházban 2022. október 12-én. A darabot Avtandil Varszimaszvili rendezésében november 4-én mutatják be.
MTI/Koszticsák SzilárdBudapest, 2022. október 12.Szász Júlia, Natella, a kormányzó felesége szerepében Bertolt Brecht A kaukázusi krétakör című színdarab főpróbáján a Nemzeti Színházban 2022. október 12-én. A darabot Avtandil Varszimaszvili rendezésében november 4-én mutatják be.MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A tájékoztatás szerint a színésznő állapota stabil, de a kisebb mellkasi sérülése, további orvosi beavatkozást igényelt. Mint írják, Szász Júlia várhatóan hamarosan ismét elhagyhatja a Traumatológiai Klinikát.

Szász Júlia és színésztársa, Horváth Lajos Ottó november 10-én szenvedett balesetet, és november 15-én már el is hagyhatta a kórházat. A korábbi tájékoztatás ugyanakkor mellkasi sérülésről nem, csupán végtagsérülésekről számolt be.

A baleset miatt Vidnyánszky Attila lemondott a Nemzeti Színház vezetéséről, ám ezt Csák János kultuszminiszter nem fogadta el. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.