BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Hamász terroristái ellen harcolt, mégis lelőtték az izraeli katonák

A Jeruzsálemben történt lövöldözésben részt vett egy izraeli férfi is, aki saját fegyverével tüzelt a Hamász terroristáira, a kiérkező katonák viszont őt is lelőtték, mert a terrorszervezet egyik tagjának hitték.

Izraeli katonák véletlenül lelőttek egy civilt, aki szembeszállt a Hamász terrorszervezet fegyvereseivel, akik csütörtökön támadtak civilekre egy buszmegállóban, Jeruzsálemben – derült ki a helyi média pénteki tudósításából.

Armed attacks kills 3 Israelis in West Jerusalem
JERUSALEM - NOVEMBER 30: Israeli forces investigate the site where at least 3 Israelis were killed and 3 injured in an armed attack in Jerusalem on November 30, 2023. Mostafa Alkharouf / Anadolu (Photo by Mostafa Alkharouf / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Fotó: Mostafa Alkharouf

Csütörtökön halálos lövöldözés történt Jeruzsálemben, két terrorista autójával, gépkarabéllyal és pisztollyal felfegyverkezve a főváros egyik bevezető útjához hajtott, majd ott kiszállva tüzet nyitottak a buszmegállóban álló civilekre. A merényletben hárman meghaltak és tizenegyen megsebesültek.

A támadást látva egy férfi az autójából kiszállva a saját fegyverével tüzet nyitott a terroristákra, de közben a katonaság is a helyszínre ért és lelőtték a civilt, mert őt is támadónak vélték.

A helyi média tudósítása szerint a férfi egy nappal a 38. születésnapja előtt belehalt súlyos sérüléseibe a kórházban.

Izrael péntek reggel már légiriadóra ébredt, mivel egy a Gázai övezetből indított rakéta repült be a légterébe. A Vaskupola tette a dolgát és elhárította a veszélyt. Nem sokkal később palesztin híradások az közölték, hogy lövöldözés és robbantások kezdődtek Gáza északi részén. A tűzszünet egy hete kezdődött, ez idő alatt már kétszer meghosszabbították. A fegyvernyugvás ma reggel ért volna véget.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.