Közélet

A NATO-főtitkár szerint fel kell készülni az ukrajnai rossz hírekre

Ukrajna helyzete még rosszabbra fordulhat, ha a Nyugat nem növeli a fegyverszállítást – közölte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. Véleménye szerint Kijev „kritikus helyzetben” van, és „rossz hírekre” kell felkészülni.

Az ukrajnai helyzet súlyosbodhat a nyugati országok segítségének hiánya miatt. Ezt Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szövetség főtitkára jelentette ki. „Fel kell készülnünk a rossz hírekre” – mondta a főtitkár a Das Erste német televíziónak adott interjújában , amelyet december 1-jén sugároztak.

Fotó: AFP

Jens Stoltenberg kifejtette, hogy a közeljövőben nem lesz lehetőség Ukrajnába szállítani a szükséges mennyiségű katonai felszerelést és fegyvert. Ennek oka nem mindig a nyugati védelmi komplexum megfelelő termelési kapacitása, valamint a logisztikai problémák: egyszerűen a Nyugat által nyújtott segítség nem érkezik meg időben a frontvonalhoz.

Ahogy Stoltenberg megjegyezte, a konfliktusok különböző fázisokban zajlanak, „szakaszokban fejlődhetnek”. Ezzel kapcsolatban a NATO-főtitkár felszólított mindenkit, hogy ne utasítsák el Ukrajna támogatását sem jó, sem rossz időben.

 

 

Ukrajna Nyugat ukrán orosz háború NATO segítség
Kapcsolódó cikkek