BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aknára futott egy teherhajó a Fekete-tengeren

A kapitány szándékosan zátonyra futtatta a súlyosan megrongálódott hajót, nehogy elsüllyedjen. A fedélzeten 18 fős személyzet tartózkodott, többségük egyiptomi.

Aknára futott a Fekete-tengeren egy panamai zászló alatt közlekedő görög teherhajó, a fedélzeten tűz ütött ki, ketten megsebesültek – közölte csütörtökön az ukrán hadsereg déli parancsnoksága a Telegramon.

Forrás: twitter.com/Theseainarabic

A tájékoztatás szerint a hajó – mely a dunai Izmail kikötőjébe tartott gabonáért – kigyulladt. Egy ember kórházba került, társát a fedélzeten látták el. A bajba jutott hajóért vontatók indultak. A hadsereg nem tért ki arra, mikor történt az incidens.

Az ukrán fegyveres erők szerint a hajó orosz aknára futott, az athéni székhelyű NAVA Shipping vállalat azt közölte, egyelőre nem tudnak részleteket. A vállalat részéről hozzátették, hogy senki nem sérült meg súlyosan.

A Maritime Bulletin honlapja arról számolt be, hogy egy tengeri akna robbant fel a Vyssos teherszállító hajó fara alatt vagy annak közelében. A hajó az ukrán Izmail dunai kikötőbe tartott, hogy felvegyen egy gabonarakományt. A kapitány szándékosan zátonyra futtatta a súlyosan megrongálódott hajót, nehogy elsüllyedjen. A fedélzeten 18 fős személyzet tartózkodott, többségük egyiptomi.

Legutóbb november közepén érkezett hír arról, hogy egy gabonát szállító hajót ütközött egy aknának a a Fekete-tengeren. A sajtóhírek szerint akkor a Georgia S ömlesztettáru-szállító sérülhetett meg, amely Libéria zászlaja alatt búzarakományával indult az odesszai kikötőből és a romániai konstancai kikötő felé tartott.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.