Szerda reggelre sokfelé képződik köd, ami napközben fokozatosan megszűnik egy gyenge hidegfront hatására – írta a Köpönyeg.hu. Nem lesz számottevő csapadék. Az északnyugati szél megerősödik, 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

LUS_IMG_3897
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Csütörtökön eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég. Késő délutántól észak felől egyre többfelé alakulhat ki eső, záporeső. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél élénkül meg. Általában 4 és 10 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken erősen felhős időre van kilátás, emellett pár órás napsütés is lehet. Északnyugat felől szórványosan lehet záporeső, havas eső zápor, a hegyekben akár hózápor. Nagy területen lesz erős, néhol viharos az északnyugati szél, 5–11 fok várható.

Szombaton marad a borongós idő, de délután már egyre több helyen süthet ki a nap. A nap első felében többfelé, délutántól elszórtan fordul elő csapadék: nagyrészt eső, zápor, de északkeleten havas eső, hózápor is lehet. Viharossá fokozódik az északnyugati szél, és 10 fok köré enyhül a levegő.

Szenteste napján, vasárnap az erősen felhős égből főleg délnyugaton alakul ki eső, zápor. Folytatódik az enyhe idő: a maximumok 10 fok körül alakulnak. Élénk lesz a délnyugati szél.

Karácsony első napján, hétfőn változóan felhős időre van kilátás, már csak néhol fordul elő zápor. Élénk marad a délnyugati szél. Tavaszias enyheség valószínű 9–14 fokkal.