Holtan találták szerdán Li Szunkjunt, az Oscar-díjas dél-koreai film, az Élősködők egyik szereplőjét. A színészre egy szöuli parkban, egy autóban találtak rá, és elsőre úgy tűnik, önkezével vetett véget életének, miután az ország hatóságai egyre keményebb kézzel lépnek fel a szórakoztatóipari drogfogyasztás ellen.

A hatósági szigor keretében a 48 éves Lit a közelmúltban háromszor is kihallgatták, egyszer egy maratoni, 19 órás vallomás keretében. A színész azt állította, hogy egy bár dolgozója vette rá a drogfogyasztásra, hogy zsarolni tudja.

Li Szunkjun a rendőrségi kihallgatásra érkezik december 23-án. Fotó: AFP

A színészre azután bukkantak rá a hatóságok egy a neve elhallgatását kérő tűzoltó szerint, hogy Li eltűnését jelezték. Korábban a dél-koreai Jonhap hírügynökség jelentése szerint a férfi búcsúüzenetét is megtalálták, amelyet felesége bocsátott a hatóságok rendelkezésére – írja a Reuters.

Az ország szigorú drogtörvényei miatt pusztán a fogyasztásért is fél év börtön járhat, de a visszaesők és a dílerek akár 14 évre is rács mögé kerülhetnek.

Bong Dzsunho filmje, az Élősködők négy kategóriában nyert Oscar-díjat 2020-ban, elhozta a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb külföldi film kategória díját is, és további két kategóriában is versenyben volt.

A filmben Li Mr. Park szerepét játszotta, annak a gazdag családnak a fejét, amelynek otthonába az alsóbb osztályból származó másik család beszivárog, magasan képzett alkalmazottaknak kiadva magukat, ami tragikus végkifejlethez vezet. Li feleségét, a díjnyertes színésznőt és két gyerekét hagyta maga után.