BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Kegyetlen harcok Gázában: Izrael előrenyomul délen

null
Összefoglaló:

Úgy tűnik, Izrael több mint két hónapos háborús erőfeszítéseit délre irányítja, miután bevette Gáza északi részét, és kiűzte a palesztinok 2,3 milliós lakosságának többségét otthonából – írta a Reuters.

Dél felé nyomulnak az izraeli tankok.
Fotó: AFP

Az Egészségügyi Világszervezet „katasztrofális” gázai egészségügyi helyzetéről szóló jelentései közepette palesztin aktivisták hétfőn globális sztrájkra szólítottak fel annak érdekében, hogy Izraelt tűzszünetre kényszerítsék.

Itt az ideje a világméretű sztrájknak – sürgette az egyik felhívás. De nem volt világos, hogy az erőfeszítés globálisan elterjed-e, illetve hatással lesz-e Izrael háborús terveire.

Az ENSZ 193 tagú közgyűlése valószínűleg kedden szavaz a tűzszünetet követelő határozattervezetről – közölte a szervezet.

Az Egyesült Államok pénteken megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsának azon javaslatát, amely humanitárius okokból azonnali tűzszünetet követel.

Az amerikai szavazást bírálták az arab külügyminiszterek vasárnap a Katar fővárosában, Dohában rendezett nemzetközi konferencián, amely kulcsszerepet játszott a tűzszünetről szóló múlt hónap végi tárgyalásokban.

Antonio Guterres ENSZ-főtitkár kijelentette, hogy nem adja fel a tűzszünetért való fellebbezést.

Az unió hivatalosan is terroristának minősítette a Hamász két vezetőjét

Sem közvetlenül, sem közvetett módon nem bocsátható a szervezetek és vezetőik rendelkezésére semmilyen pénzeszköz, pénzügyi eszköz vagy gazdasági forrás.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.