Közélet

Kegyetlen terrortámadást hajtottak végre Pakisztánban, több tucat katona meghalt

A Tehrik-e-Dzsafria Pakisztán síita szervezet egy robbanószerrel megtöltött teherautóval behajtott egy pakisztáni katonai bázisra, majd fegyveresekkel megrohanták a támaszpontot. A tűzharcban 24 katonát megöltek és további 34-et megsebesítettek. Sokak állapota kritikus. A terroristák ellen hajtóvadászatot indítottak.

Legkevesebb 24 katona életét vesztette, és sokan megsebesültek egy terrortámadásban, amelyet kedden hajnalban követtek el Pakisztán északnyugati részén, az afgán határ melletti Dera Iszmail Hán városban – közölte a hadsereg. A biztonsági erők két tisztje a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy egy öngyilkos merénylő egy robbanószerrel töltött teherautóval előbb nekihajtott a hadsereg alaptáboraként használt rendőrőrs határfalának, majd társai tüzet nyitottak a katonákra.

EDITORS NOTE: Graphic content / In this photograph taken and released by Pakistan's Khyber Pakhtunkhwa Emergency Service (Rescue 1122) on November 3, 2023, rescuers shift a dead body from the bomb blast site in Dera Ismail Khan, a city in Khyber Pakhtunkhwa province. A bomb blast targeting a Pakistan police van in northwestern Pakistan on November 3 killed five civilians and wounded 21 people, officials said. (Photo by Pakistan's Khyber Pakhtunkhwa Emergency Service (Rescue 1122) / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Pakistan's Khyber Pakhtunkhwa Emergency Service (Rescue 1122) " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Kegyetlen terrortámadást hajtottak végre Pakisztánban, több tucat katona meghalt.
Fotó: AFP

A biztonsági erők többórás tűzharc után három támadóval végeztek, az elmenekült fegyveresek után hajtóvadászat indult – közölte Kamal Hán, a helyi rendőrség tisztje.

A támadás halálos áldozatainak száma várhatóan emelkedni fog, mivel tíz meglőtt személy kritikus állapotban van

– mondta el az újságíróknak Mohammad Adnan, a rendőrség egyik magas beosztású tisztviselője.

Újabb becsületgyilkosság történt Pakisztánban, az elkövető megúszhatja a felelősségre vonást

Egy pakisztáni férfi agyonlőtte a saját lányát, amiért egy közösségi médiában megjelent felvételen fiúk társaságában volt látható. Az úgynevezett becsületgyilkosságok nagyon gyakoriak az országban, ráadásul az elkövetőket sokszor felelősségre sem lehet vonni. A pakisztáni jogszabályok értelmében a családtagok megbocsáthatnak az elkövetőnek, ha az a család egy tagját öli meg.

A pakisztáni hadsereg sajtószolgálata közleményben tudatta, hogy a tűzharcban legalább 34 katona megsebesült, a biztonsági erők végül mind a hat terroristával végeztek.

Sarfraz Bugti belügyminiszter elítélte és terrorista cselekménynek nevezte a támadást, továbbá részvétét fejezte ki az áldozatok miatt, akiket mártíroknak nevezett – közölte a belügyi hivatal.

A hadsereg elleni támadást a pakisztáni tálibokkal kapcsolatban álló Tehrik-e-Dzsafria Pakisztán síita szervezet vállalta magára.

 

pakisztán terrorista robbanószer terrortámadás
Kapcsolódó cikkek