Közélet

Orosz rakéták és drónok záporoztak éjszaka Zaporizzsja környékén

Az újabb támadáshullámok több Zaporizzsja környéki települést érintettek, elsősorban az ukrán infrastruktúrát célozták.

Hétfőről keddre virradó éjszaka az orosz erők több Zaporizzsja környéki településre mértek csapásokat. Jurij Malasko, a Zaporizzsjai Regionális Katonai Igazgatóság vezetője szerint az orosz hadsereg MLRS rakétasorozatvetőkkel és drónokkal támadta az érintett településeket.

Fotó: AFP

Az ukrán beszámoló szerint 84 rakéta- és dróntámadáshullámot hajtott végre az orosz hadsereg – számolt be róla a Ukrinform.

A csapások 22 Zaporizzsja környéki települést érintettek. A támadásoknak sem civil, sem pedig katonai áldozatai nem voltak.

Egy lakóépület és egy infrastrukturális létesítmény megrongálásáról érkeztek jelentések. A zaporizzsjai régióban 411 személy kapott 22 millió hrivnyát (közel 210 millió forintot), hogy helyreállítsa az ágyúzások által megrongálódott otthonát.

Oroszország fokozza erőfeszítéseit a Harkiv megyei Kupjanszk elfoglalására, és újabb rohamzászlóaljakat helyez át a térségbe, hogy kompenzálja a súlyos veszteségeket. A város potenciális kiindulópont a további déli vagy nyugati előrelépésekhez. Luhanszk megyében az orosz erők támadásaik nagy részét Makijvka ellen összpontosították.

 

oroszország ukrajna háború Zaporizzsja dróntámadás
Kapcsolódó cikkek