Közélet

Az orosz hadügyminiszter szerint itt az idő, hogy abbahagyják a bolondozást

Szergej Sojgu egy héten belül várja a javaslatokat, hogy az orosz fegyvergyárak elérjék a Vlagyimir Putyin által kitűzött termelési célokat.

Szergej Sojgu a hadiipari cégeket sürgette, hogy fokozzák az önjáró lövegek gyártását. Az orosz hadügyminiszter az uráli iparvárosban, Jekatyerinburgban járt, ahol fegyvergyárakat látogatott meg. A tárcavezető arról is beszélt, hogy a városok és energiainfrastruktúra elleni ukrán támadások hatására Oroszország fokozza a légvédelmi rakéták gyártását is.

This handout photograph taken and released by the Russian Defence Ministry's press service on August 9, 2023, shows Russian Defence Minister Sergei Shoigu meeting with military officials in Moscow. Moscow accused Poland and Finland of threatening its security on August 9, 2023 and vowed a response to multiplying "threats" on Russia's western frontier from NATO members. (Photo by Handout / Russian Defence Ministry / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Russian Defence Ministry / handout" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Szergej Sojgu szerint itt az ideje, hogy abbahagyják a bolondozást.
Fotó: AFP

A gyárlátogatásokról szerdán jelent meg videó az RBC nevű híroldalon, melyen az látható, hogy Sojgu megfedi az egyik gyár vezetését, mondván, ideje, hogy abbahagyják a bolondozást, 

az üzemeknek már tavaly is teljes kapacitás mellett kellett volna működniük.

A miniszter kijelentette, hogy egy héten belül várja a javaslatokat, hogy a gyárak elérjék a Vlagyimir Putyin által kitűzött termelési célokat – írja a Reuters. Mint mondta, erre azért is szükség van, mert az üzemek teljesítménye és a harctéri teljesítmény között szoros kapcsolat van.

A gyárigazgató azt válaszolta, hogy már így is hatszorosára növelték a teljesítményt az elmúlt két évben. Oroszország az Ukrajna elleni inváziója óta átállt a hadigazdaságra és hónap elején Alekszej Krivorucsko hadügyminiszter azt mondta, hogy az ország hadiipara többször annyi katonai felszerelést fog szállítani, mint tavaly vagy tavaly előtt.

 

háború hadiipar Szergej Sojgu
Kapcsolódó cikkek