Közélet

Az ukrán parancsnok szerint a fiatalokat rosszul nevelték, ezért nem akarnak háborúzni

Felháborítja az egyik ukrán tábornokot a fiatalok hozzáállása a háborúhoz. Valid J. szerint a harc a hazáért nem kedv kérdése, hanem kötelesség, ezért azt követeli az ukrán törvényhozástól, hogy rendeljenek el szigorú mozgósítást. A tábornok azt mondta, hogy a fiatalok rosszul lettek nevelve, ezért nem akarnak háborúba menni a hazáért.

Sokkal szigorúbban kellene toborozni a katonákat a hadseregbe, mert túl kevés új embert tudnak a frontra küldeni – erről beszélt az Ukrán Fegyveres Erők katonai parancsnoka, Valid J. 

Military,Boots,On,The,Legs,Of,Soldiers,In,A,Row.
Ukrajnában van egy szűk nemzeti érzelmű réteg, akik készek meghalni a hazájukért, de ők túl kevesen vannak – állítja a parancsnok.
Fotó: Shutterstock

A parancsnok szerint ennek az az oka, hogy az 1980–1990-ben született fiatalokba nem nevelték bele a hazaszeretetet, ezért nem akarnak háborúzni – írta a Kárpáti Igaz Szó.

Valószínűleg nem leszek túl népszerű a véleményemmel, de úgy látom, hogy sokkal szigorúbban kell mozgósítani, mert a fiatalok önszántukból nem akarnak harcolni

– mondta Valid J.

A mozgósítás lett az év szava Ukrajnában

A mobilizáció egy másik gyakran használt kifejezést, az ellentámadást szorította le az első helyről.

Úgy látja, hogy Ukrajnában van egy szűk nemzeti érzelmű réteg, akik készek meghalni a hazájukért, de ők túl kevesen vannak. Arról is beszélt: elkeserítőnek tartja, hogy a frissen besorozott fiatalokon nem látja az elszántságot és a motivációt.

A háború elején tömött sorokban érkeztek a jelentkezők a hadseregbe, de ezek az elszánt emberek eltűntek. Aki megmaradt, annak semmi motivációja nincsen

– mondta a parancsnok.

Azt is kijelentette, hogy sokkal szigorúbb mozgósításra van szükség. Szerinte ez a háború az életben maradásról szól. A katonai szolgálatot kötelességnek tekinti, szerinte az államnak nem szabad azzal foglalkoznia, hogy valaki akar-e harcolni.

Ukrajnában tavaly év végén nagy vita volt azzal kapcsolatban, hogy hány embert is kellene mozgósítani a háborúhoz. Voltak olyan elképzelések, amelyek 400-500 ezer ember besorozásáról szóltak, miközben mások a nőket vagy a fogyatékossággal élőket is katonai szolgálatra kötelezték volna. Az ukrán törvényhozásban nem született egyetértés a mozgósításról, viszont az önkéntes jelentkezők sem tolonganak a toborzóközpontoknál.

 

ukrajna háború mozgósítás hadsereg toborzás
Kapcsolódó cikkek