Közélet

Civileket és rendőröket végzett ki egy ukrán nemzeti gárdista Donyeckben

Egy ukrán katona eddig ismeretlen okból megölt két civilt és két rendőrt a Donyeck megyei Liman városban. Az ámokfutót sikerült elfogni.

A fronttól nem messze követett el négyes gyilkosságot az ukrán nemzeti gárda egyik katonája a donyecki Liman városban. Egyelőre nem tudni, hogy miért kezdett gyilkolni az elkövető. Az ámokfutót sikerült elfogni.

Servicemen of the First Presidential National Guard Brigade of Ukraine BUREVIY (Storm) during a practical exercise at a training ground in northern Ukraine, November 3, 2023. (Photo by Maxym Marusenko/NurPhoto) (Photo by Maxym Marusenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: AFP

A Kárpáti Igaz Szó különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésről ír.

A hétvégén két nő hívott rendőrt Limanban, mivel egy ukrán katona agresszívan lépett fel velük szemben, és megfenyegette őket. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, a katona abbahagyta a dühöngést, viszont a hatóság távozása után ismét elkezdte zaklatni a két asszonyt. 

Az áldozatok egy 80 éves, betegség miatt ágyhoz kötött nő és annak idős lánya voltak.

Mivel a férfi nem hagyott fel a két nő terrorizálásával, a rendőrség visszament a helyszínre. Ukrán sajtóértesülések szerint a katona ekkor kezdett el lövöldözni a szolgálati gépkarabélyával, és gyakorlatilag kivégezte a két idős nőt, valamint a rendőröket. A lövöldözőt ez után sikerült elfogni.

Piacot és iskolát találtak el az ukránok – sok a halott

Civileket ölt meg és sebesített meg egy Donyeck város elleni ukrán tüzérségi támadás vasárnap. A támadás a lakótelep piacát érte, a legforgalmasabb időpontban. Horlivka városában pedig egy iskolát ért csapás.

Azt nem tudni, hogy a férfi miért zaklatta az idős nőket, illetve az sem világos, hogy miért kezdett el lövöldözni. A helyiek a sajtónak azt mondták, hogy az áldozatok házi készítésű pálinkát árultak, ebből tartották fenn magukat. Vannak, akik szerint valamilyen módon ez vezethetett a katona őrjöngéséhez.

 

ukrajna orosz-ukrán háború Donyeck gyilkosság
Kapcsolódó cikkek