Management buyout keretében, Erdős Ákos vezérigazgató vezetésével a jelenlegi menedzsmenttagok vásárolták meg Kelet-Közép-Európa piacvezető televíziós műsorgyártóját, a Paprika Studiost a svéd Viaplay Grouptól.

Professional,Cameraman,-,Covering,On,Event,With,A,Video,,Cameraman
A lassan két évtizedes múltra visszatekintő Paprika Studios 2023-ban közel 600 óra szórakoztató tartalmat gyártott.
Fotó: Shutterstock

A Paprika Studios 2012-től a svéd Modern Time Grouphoz, majd annak átalakulása után a belőle kivált Viaplay Grouphoz tartozott, amely tavaly új üzleti stratégiájával összhangban úgy döntött, hogy a jövőben elsősorban a skandináv működésére összpontosítja figyelmét. Ezzel összefüggésben a cégcsoport vezetősége felmérte az értékesítés lehetőségét a Skandináviára koncentrálódó fő tevékenységéhez nem tartozó, azonban profitábilis gazdasági érdekeltségeivel kapcsolatban, mint amilyen a Paprika Studios is.

Több lehetőséget is megfontolva jutottak arra a döntésre, hogy a Paprika Studios menedzsmentjének vételi ajánlatát fogadják el, amelyet a Viaplay Group vezető testületeinek egyhangú jóváhagyása után véglegesítettek a felek között létrejött megállapodásban.

A budapesti központtal, nyolc országban önálló irodából álló, nemzetközi háttérrel működő cég az eddigi sikeres üzleti stratégia mentén folytatja működését, és televíziós megbízásai mellett kiemelt területként tekint a nemzetközi streamingszolgáltatókkal történő együttműködésekre. 

A lassan két évtizedes múltra visszatekintő Paprika Studios 2023-ban közel 600 óra szórakoztató tartalmat gyártott, mindezt 12 különböző nyelven. Ezekkel a tartalmakkal a nézők olyan streamingszolgáltatóknál találkozhattak, mint a Voyo, az HBO MAX, a Netflix, az RTL+ vagy a Viaplay.
Gyártásukban készültek svéd mozifilmek, televíziós műsoraik pedig az angol Channel 5-on, a cseh Nova-, a szlovák Markiza-, a szlovén Pop-, a román Pro- és  litván LRT csatornán  kerültek adásba.

A magyar nézők az RTL Magyarország, a TV2 csoport és az AXN csatornán találkozhattak a műsorgyártó tartalmaival.

A Paprika Studios nevéhez többek között olyan ismert és népszerű formátumok megvalósítása köthető, mint a Celeb vagyok, ments ki innen, a Dancing with the Stars, az Árulók – Gyilkosság a kastélyban, A Tanár, az Apatigris, a Survivor, az Éden Hotel, a Szomszéd Tehene, a Hal a Tortán, a Híd, a Bátrak Földje, külföldön pedig sok más mellett a Celeb vagyok, ments ki innen, a The Voice, az X-Faktor, a Love Island, a Nyerő Páros vagy éppen a Házasodna a gazda.

Rekordot döntött a magyar–szerb labdarúgó-mérkőzés, az M4 Sport lenyomta a TV2-t és az RTL-t is

Odaszegezte a nézőket a szombati mérkőzés.