Nézettségi rekordot hozott a 2-1-re végződő szombati Magyarország–Szerbia labdarúgó-mérkőzés, miután a közvetítésbe több mint 1,3 millióan kapcsolódtak be legalább egy percre – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-vel.

SALLAI Roland; MILOS, Kerkez; SZOBOSZLAI Dominik
Sallai Roland bombagólt szerzett a szerbek elleni győztes meccsen.
Fotó: Kovács Tamás

Az első félidőben 703 ezren, a másodikban 840 ezren követték a találkozót az M4 Sport csatornáján és 104 ezren az m4sport.hu oldalon. A televíziónézők 20,9 százaléka választotta a meccset, az arány a férfiak esetében még magasabb volt, 31,4 százalék. Azt írták:

A márciusi Bulgária elleni hazai összecsapást felülmúlva ez lett az év legnézettebb sportközvetítése hazánkban.

Közölték azt is, hogy a közvetítést átlagosan 78 percig követte egy néző az M4 Sporton és 59 percig az m4sport.hu oldalon, mindkettő a legmagasabb a selejtezősorozat mérkőzéseit tekintve. Kiemelték: a közmédia sportcsatornája ezzel megelőzte a TV2-t és az RTL-t is.

Eközben a Tippmixen és a Tippmixprón minden idők legtöbb kifizetett nyereményét regisztrálta a Szerencsejáték Zrt. A cég tudatta, hogy a szombati Európa-bajnoki selejtező több nyereményt generált, mint a 2022-es világbajnokság argentin sikerrel végződött döntője, a magyar–szerb ráadásul a fogadások számát tekintve is népszerűbb volt, mint Lionel Messiék győzelme vagy éppen az idei Bajnokok Ligája-finálé.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint egy budapesti Tippmix-játékos 10 ezer forintos téttel, 3-as kötés típusú fogadással 1 210 938 forintot nyert, eltalálva többek között a magyar sikert gólváltás mellett.

Egy Tippmixpro-fogadó ugyancsak 10 ezer forintos téttel, 7-es kötés típusú fogadással 541 019 forintot nyert, helyesen megérezve több esemény mellett Marco Rossi válogatottjának győzelmét, de jól tippelte meg azt is, hogy legalább nyolc szöglet mellett a magyarok kapnak több büntetőlapot.

Ha a mieink kedden Litvániát is legyőzik idegenben, kijutnak a 2024-es Európa-bajnokságra. Szoboszlai Dominikék Németországban a következő pénzdíjakra számíthatnak:

  • 800 ezer dollárra (293,89 millió forint) egy csoportkörös döntetlen,
  • 1,6 millió dollárra (587,77 millió forint) egy csoportkörös győzelem,
  • 2,1 millió dollárra (771,45 millió forint) a csoportkörből való továbbjutás,
  • 3,4 millió dollárra (1,25 milliárd forint) a negyeddöntőbe jutás,
  • 5,3 millió dollárra (1,95 milliárd forint) az elődöntőbe jutás,
  • 7,5 millió dollárra (2,76 milliárd forint) a döntőbe jutás és
  • 10,7 millió dollárra (3,93 milliárd forint) a végső győzelem esetén.