Közélet

Ukrán segélyezés: hamarosan lépnie kell Joe Bidennek Orbán Viktor miatt

Fenyegetéssel és engedményekkel próbálják meg rávenni az Európai Unió vezetői Orbán Viktort arra, hogy ne vétózza az Ukrajnának szánt ötvenmilliárd eurós segélycsomagot – véli a The Wall Street Journal szerzője. Azt is leszögezte, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek lassan a háború reális lezárásán is gondolkodnia kellene.

Az európai nemzeteknek egyenként kell folytatniuk Kijev segélyezését, ha fenyegetéssel és engedménnyel nem tudják rávenni Orbán Viktort arra, hogy hagyjon fel az uniós tervek akadályozásával – írja a The Wall Street Journal, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a fronton harcoló ukrán egységek egyre többször panaszkodnak lőszerhiány miatt, az ország szövetségesei pedig vonakodnak még több segítséget nyújtani.

Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij igyekszik dűlőre jutni. Fotó: AFP

A Mandiner szemléjében idézi a szerzőt, William A. Galstont, aki szerint:

Ez főképp arra vezethető vissza, hogy Magyarország »oroszbarát vezetője«, Orbán Viktor megvétózta az ötvenmilliárd eurós segélycsomagját a legutóbbi EU-csúcson.

A szerző azt állítja, hogy ez vészhelyzetet jelent Ukrajnának, és Joe Biden amerikai elnöknek hamarosan lépnie kell.

Az újságíró megjegyzi, ha sikerül is célba juttatni az ukránoknak szánt pénzt, Volodimir Zelenszkijnek akkor is el kell gondolkodnia a háború reális lezárásán, mert az ellentámadás kudarcot vallott, és nem valószínű, hogy vissza tudják foglalni az oroszok által megszállt területeket.

Civilek elpusztítása, drónok harca – új szakaszba lépett az ukrajnai háború

Immár nem az infrastruktúra megsemmisítése és a katonai célpontok támadása áll a harcoló felek fókuszában.

 

 

Volodimir Zelenszkij Kijev Orbán Viktor segélyezés
Kapcsolódó cikkek